Τέλος η πρόωρη για ένστολους

Την κατάργηση της συνταξιοδότησης σε νεαρή ηλικία (στα 48 ή τα 51, όπως είπε χαρακτηριστικά) των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδος.

Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την πορεία του Ασφαλιστικού, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί που υπηρετούν «δεν γίνεται να βγαίνουν στη σύνταξη στα 48 ή τα 51 τους χρόνια και μετά να ψάχνουν στον ιδιωτικό τομέα δουλειά ώστε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους», ενώ έκανε γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, μετά την... αποστράτευσή τους από επιχειρησιακά πόστα, θα μπορούν να κάνουν εντός της υπηρεσίας τους δουλειά γραφείου ή ακόμα και να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ώστε να συνταξιοδοτούνται κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, είναι θέμα διαβούλευσης με τους συναρμόδιους υπουργούς, Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλο, και Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

"Έθνος" 21-1-10

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου