Στον εισαγγελέα 27 άτομα για την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ

Περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και σπατάλης διαπίστωσε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Το πόρισμα θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να αναζητήσει ποινικές ευθύνες εις βάρος 22 γιατρών και 5 διοικητικών υπαλλήλων στην Υπηρεσία Ασφάλισης Δημοσίου (ΥΠΑΔ) Ανατολικής Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές προτείνουν την αναζήτησε ευθυνών σε 6 θεράποντες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, σε 9 ελεγκτές γιατρούς, σε 7 συμβεβλημένους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και σε 5 διοικητικούς υπαλλήλους της ΥΠΑΔ Ανατολικής Αθήνας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις με ανύπαρκτο ή λανθασμένο αριθμό μητρώου ασφαλισμένου σε ιατρικές εντολές συμβεβλημένων ιατρών και Διαγνωστικών Κέντρων, πλημμέλειες κι ελλείψεις κατά την αρχική σύναψη ή ανανέωση συμβάσεων ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, περιστατικά περικοπής δαπανών σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα, χωρίς καμία αντίδραση από τους "θιγόμενους" καθώς και μεγάλες αποκλίσεις στις καταβληθείσες δαπάνες σε συμβεβλημένους ιατρούς ιδίων ειδικοτήτων και σε διαγνωστικά κέντρα.

Ακόμα, διαπιστώθηκε παραβίαση της νομοθεσίας και αδιαφανείς διαδικασίες -με την κατάτμηση του αντικειμένου- κατά τη διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάθεση της ηλεκτρονικής καταγραφής και του ελέγχου των ιατρικών επισκέψεων (το 2005) αλλά και αύξηση 57% στα χρήματα που έλαβαν το 2009 οι συμβεβλημένοι φαρμακοποιοί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου