“Τα 10 δισ. βαραίνουν τις κυβερνήσεις και όχι εμάς”

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος
Πέντε περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος για έργα και προμήθειες επισήμαναν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ:
1. Ανατέθηκαν από τη διοίκηση του ΟΣΕ μελέτες ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη Σιδηροδρομική Εγνατία, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, με αποτέλεσμα οι μελέτες αυτές να είναι άχρηστες.
2. Κατασκευάστηκε σιδηροδρομική γραμμή Κρυονερίου - Αγρινίου, χωρίς καμία άλλη πρόβλεψη για τη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα άχρηστη.
3. Παραγγέλθηκαν 12 αμαξοστοιχίες railbus και παρελήφθησαν, οι οποίες, πρώτον, δεν είχαν τουαλέτες και, δεύτερον, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λόγω μη εφαρμογής των τροχών στις ράγες.
4. Ανακατασκευάστηκε η γραμμή Κορίνθου - Τρίπολης κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και μετά την ολοκλήρωση του έργου το τρένο κινείται με μικρότερη ταχύτητα απ’ ό,τι προηγουμένως.
5. Κατασπαταλώνται δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ κατ’ έτος για τη χρησιμοποίηση εταιρειών security και καθαρισμού, εργασίες τις οποίες θα μπορούσε να διεκπεραιώσει το προσωπικό με πολύ μικρό κόστος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου