Η "Γιορτή της Θυσίας"

"Είναι γνωστό ότι υπάρχει και δέσμευση και νομοθετημένη απόφαση να δημιουργηθεί τζαμί στην Αθήνα, προκειμένου οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι να τελούν με απόλυτη ασφάλεια και θρησκευτική ελευθερία τα θρησκευτικά τους καθήκοντα".    Γ. Πεταλωτής.                                                                                           
Υπό τη σκιά «αγανακτισμένων κατοίκων» και μελών ακροδεξιών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε το πρωί η δημόσια προσευχή χιλιάδων Μουσουλμάνων της πρωτεύουσας για τη γιορτή του Κουρμάν Μπαϊράμι. Ελλείψει τεμένους, συγκεντρώθηκαν σε δημόσιους χώρους, ανάμεσά τους και η πλατεία Αττικής και τα Προπύλαια.
Η "Γιορτή της Θυσίας"
Το Κουρμάν Μπαϊράμι θεωρείται από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές γιορτές και η μετάφραση του Κουρμάν σημαίνει "Γιορτή της Θυσίας",  εις ανάμνησιν της εντολής που πήρε ο Αβραάμ από το Θεό του να θυσιάσει το γιο του.
Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Είχε προηγηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά, καθώς όπως είναι γνωστό οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν διαθέτουν δικό τους επίσημο χώρο λατρείας.
Η συγκέντρωση των μουσουλμάνων στα Προπύλαια για τον εορτασμό της πρώτης ημέρας του Μπαϊράμ έγινε με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις και η προσευχή των πιστών  ξεκινήσε στις  7:30 το πρωί  και σύμφωνα με την αστυνομία στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 250 άτομα, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Αττικής και σε τουλάχιστον άλλα δέκα σημεία της Αττικής, συγκεντρώνοντας συνολικά δεκατρείς χιλιάδες άτομα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου