Τα «γυαλιά» και τα μαρούλια!


Σημεία και τέρατα γίνονται στους αγρούς και τους κάμπους με τους εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών να έχουν κάνει έφοδο και να προσπαθούν να μαζέψουν όλα τα «γυαλιά» και όλο το «χαρτί»!
Όπου «γυαλιά»,  είναι στη γλώσσα των αγροτών τα φωτοβολταϊκά, για χάρη των οποίων, ξηλώνουν μαρούλια, αγγούρια και ντομάτες, βαμβάκια και καπνά
Στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης,  έχουν αρχίσει να φτάνουν ήδη καταγγελίες για το colpo grosso που στήνεται και που απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ που είχε σαν στόχο την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
Και το colpo grosso στήνεται ως εξής…
Μεγαλόσχημοι που έχουν κάνει καριέρα ως «αγρότες» με τη συνοδεία εκπροσώπων εταιρειών ξεκίνησαν αρχικά να γυρνούν τα χωριά και να παρουσιάζουν τα φωτοβολταϊκά ως την απόλυτη επένδυση για να γίνουν όλοι εκατομμυριούχοι μέχρι τέταρτης γενιάς.
Οι μεγαλόσχημοι, απέκρυψαν τεχνηέντως από τους αγρότες δυο βασικά ζητήματα:
- ότι για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού 100 kWp απαιτείται επένδυση 300.000 ευρώ
- ότι υπάρχει πλαφόν στην παραγόμενη από φωτοβολταϊκά ενέργεια που θα μπαίνει στο σύστημα και ασφαλώς δεν μπορεί όλη η ποσότητα να καλυφθεί από τα «γυαλιά» των αγροτών.
Το δεύτερο στάδιο του κόλπου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, με τους ίδιους γνωστούς και μη εξαιρετέους τύπους,  να εκδράμουν στα χωριά μαζί με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών και να προτρέπουν τους αγρότες να τους νοικιάσουν τις άδειες και τα χωράφια, αφού ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να τις πουλήσουν  για 5 χρόνια.
Οι αγρότες που τώρα συνειδητοποιούν ότι το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά, δεν είναι σαν τις  κοινοτικές επιδοτήσεις που έπαιρναν εδώ και χρόνια για «μαϊμού» καλλιέργειες και προϊόντα, βρίσκονται σε πανικό και είναι έτοιμοι να βάλουν το χέρι κάτω από το τραπέζι.
Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης που γνωρίζουν το ιδιότυπο παραεμπόριο με τις άδειες τι θα κάνουν; Θα αφήσουν τρεις- τέσσερις εταιρείες να γίνουν οι μοντέρνοι τσιφλικάδες των φωτοβολταϊκών;

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου