Από 1η Σεπτεμβρίου κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί


Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε το Σάββατο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Ετσι οι ασφαλισμένοι, για άλλη μια φορά, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά. 
Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι θα συνεχισθεί η ροή χρημάτων προς τους λογαριασμούς τους, ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν:

  • - Τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
  • - Αμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «Τειρεσία».
  • - Αμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
  • - Εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητας τους.

ΤΑ ΝΕΑ ONLINE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου