ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ/ΥΕΘΑ ΤΗΣ 6/7/2012 Αθήνα 18/7/2011


Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ, εκτίμησε ότι από τα θέματα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες προς την ηγεσία του ΥΕΘΑ, ορισμένα εξ’ αυτών βρίσκονται σε πορεία επίλυσης:

  1. ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ: Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκας, επισήμανε στους Γενικούς Συμβούλους ότι πρέπει άμεσα να τηρηθεί η πιστή εφαρμογή της 1ης και 2ης ΚΥΑ ενιαία και στα τρία Επιτελεία, αναδρομικά από 1/5/2012, όπως προβλέπεται από τα αντίστοιχα ΦΕΚ.  Παράλληλα, αφού εκδοθεί ερμηνευτική για τις ασάφειες και τα προβλήματα του ΦΕΚ, οφείλει να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα άμεσα από 1/5/2012, πρόταση την οποία ψήφισε το Γ.Σ, με αποχή της ΔΑΣ. Επισημαίνεται ότι η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στο ΥΕΘΑ καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και μετά από την ερμηνευτική θα καλύψει όλους τους δικαιούχους, με βάση πάντα την εφαρμογή του ΦΕΚ 2778/2-12-2011(Λίστα βαρέων και ανθυγιεινών). Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που την διεκδικούμε σαν σ.κ από 1974.
  2. Φ.Π: Σχετικά με τα Φ.Π, έχουν προκύψει προβλήματα σε δύο Σχηματισμούς, όπου οι αντίστοιχοι επίτροποι  πληρώνουν 4 & 1/3  αντί για 5 Φ.Π. Παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις δεν επιτεύχθηκε λύση και η Διοίκηση της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ στις άμεσες συναντήσεις  με την νέα Πολιτική ηγεσία καθώς και με το νέο Ειδικό Γραμματέα, θα ζητήσει την ενιαία αντιμετώπιση όλου του προσωπικού, την απρόσκοπτη απόδοση τους και παράλληλα την εξασφάλιση και εγγραφή των αντίστοιχων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2013.
  3. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Για τα θέματα της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ, έκανε γνωστό στο σώμα ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από την προηγούμενη Στρατιωτική ηγεσία ότι θα τηρηθούν οι προϋποθέσεις του Π.Δ 290/02 (Οργανισμός Πολ. Προσωπικού), δυστυχώς προχωρά η αναδιοργάνωση κυρίως μέσα στα Επιτελεία χωρίς εκπροσώπηση του πολιτικού Προσωπικού. Στο μεν Γ.Ε.Ν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και έπονται και τ’ άλλα Επιτελεία. Σε συνάντηση με την Στρατιωτική ηγεσία του Ναυτικού και της Αεροπορίας, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι στο Ναυτικό θα δοθούν ισοδύναμες θέσεις με αυτές που απωλέσθηκαν και στην Αεροπορία ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέση με τον ισχύον καθεστώς. Δεν έχει γίνει συνάντηση με την ηγεσία του Γ.Ε.Σ. Στη νέα πολιτική ηγεσία θα μεταφέρουμε  τη θέση του τέως Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κου Αβραμόπουλου, για συμμετοχή στην διαδικασία των αντίστοιχων Δντών Πολιτικού Προσωπικού και στη συνέχεια με συμμετοχή και αντιπροσωπείας της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ, για τα θέματα της Αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.Για την δημιουργία νέου Οργανισμού στο ΥΕΘΑ διεκδικούμε την σύσταση θέσεων Γενικών Δντων και Συντονιστή Γενικού Δντη, θέσεις ευθύνης ουσίας και αντιστοίχιση βαθμών στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Η σύσταση του νέου Οργανισμού να γίνει από τις Υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΘ.Α, όπως αυτό προέκυψε με την εξαίρεση του ΥΠ.ΕΘ.Α και Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  4. ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Ενημερώθηκε το σώμα ότι έχουν υπογραφεί δύο (2) ΚΥΑ. Η μεν 1η προσδιορίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι φαρμακευτικής υποστήριξης από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία και η 2η την δημιουργία Υποκαταστημάτων Στρατιωτικών Φαρμακείων , ενώ παράλληλα εξετάζεται η δημιουργία αντίστοιχων Υποκαταστημάτων και σε άλλους Σχηματισμούς και Κ.Ι.Χ.Ν.Ε..Επίσης θεσμοθετήθηκε με το ΦΕΚ 2093/21-9-2011 το δικαίωμα δωρεάν νοσηλείας στα άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα του πολιτικού προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.



ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ/ΥΕΘΑ

Κατεβάστε εδώ την Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου σε μορφή pdf.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου