Κινητοποιήσεις εργαζομένων για το «ξεπούλημα των ΕΛΤΑ»

Μήνυμα στην κυβέρνηση, στους υπουργούς και τα κόμματα που τη στηρίζουν στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) σημειώνοντας πως «η προσπάθεια εκποίησης του Ταχυδρομείου θα αποτύχει και οι στόχοι τους, οι δεσμεύσεις και τα σχέδιά τους θα αποκαλυφθούν». Σημειώνεται πως την Παρασκευή η κυβέρνηση αποφάσισε την πώληση των ΕΛΤΑ.
 «Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Γνωρίζετε καλά ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν επιβαρύνει και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι και σε περιόδους κρίσης είναι βιώσιμα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες», αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ.

 «Αυτή η επιλογή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όλο τον πλανήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σ’όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», τονίζεται στην ανακοίνωσή.
 
«Κάνετε πως αγνοείτε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδραση τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα.
 
Η ΠΟΣΤ καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο «για την ανάπτυξη και όχι για το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου» και επισημαίνει πως «ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας και αποκάλυψης των επιδιώξεων της Κυβέρνησης».
 
Παράλληλα στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ αναφέρει πως«ανοίγουμε διάλογο με Πολιτικά Κόμματα, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Φορείς Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες για τις συνέπειες της απόφασης εκποίησης – αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων».
 
Επίσης επισημαίνει ότι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, τα εργατικά κέντρα και τους διεθνείς συνδικαλιστικούς φορείς που μετέχει συντονίζει «τον αγώνα για την προστασία του δημόσιου ταχυδρομείου», προγραμματίζοντας «πανελλαδικές αγωνιστικές διαδικασίες, και στοχευμένες κινητοποιήσεις σε κάθε Περιφέρεια της χώρας».
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή αναφέρει ότι την Τετάρτη 22 Αυγούστου θα συγκληθεί εκτάκτως Διοικητικό Συμβούλιο για «επικύρωση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής την εξειδίκευση και διαμόρφωση του συνολικού σχεδίου δράσης».
TVXS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου