Ανθρωπιστική καταστροφή η περικοπή 2,4 δισ. ευρώ στην Υγεία


Σε ανθρωπιστική θα εξελιχθεί η οικονομική κρίση η οποία πλήττει βαθιά τη χώρα μας, εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί τις εντολές της τρόικας για περικοπή 2,4 δισ. ευρώ από τα κονδύλια για την Υγεία για το 2013 - 2014, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). 
Ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: "Δηλώνουμε ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου υπερβαίνει τα επιστημονικά κριτήρια για τον χώρο της Υγείας και θα σημάνει κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας υγειονομικών λειτουργών, υποβάθμιση της Υγείας σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης και τους ασθενείς πολίτες να αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους, σε όσους μπορούν, ενώ στους μη έχοντες, να μένουν στο έλεος του Θεού.
Σε μια τέτοια εξέλιξη, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε απέναντι, ενώ θα υπάρξει συμμαχία με χιλιάδες υγειονομικούς επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί Χάρτα Υγείας του Ευρωπαίου Πολίτη, που θα εισηγείται, αλλά και θα διεκδικεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών την εξασφάλιση της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ισότιμα για όλα τα μέλη της Ευρώπης, ανεξάρτητα εάν έκαστη χώρα βρίσκεται ή όχι σε οικονομική κρίση".
avgi 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου