ΠΟΕ ΥΕΘΑ, απόφαση ΓΣ, 1-7-2010

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ εκτίμησε ότι:

Α) Στη σημερινή συγκυρία, με την τρόϊκα, το Δ.Ν.Τ., την ισοπέδωση των κατακτήσεων μιας ζωής, τη λαίλαπα σε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, τη ληστρική επιδρομή στην τσέπη των εργαζομένων με άνισους όρους, με μια κυβέρνηση που να υπαναχωρεί σε όλα και να μη μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, οι εργαζόμενοι καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο.

Β) Τα λάθη των πολιτικών με τις ακολουθούμενες πολιτικές δε μπορεί να πέφτουν στις πλάτες του λαού και επιτέλους να πληρώσουν πρώτα οι κλέφτες και μετά οι έχοντες και κατέχοντες.

Γ) Από τα θέματα που έχουν τεθεί από το νέο Προεδρείο ως προτεραιότητες στις συναντήσεις τους, με την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ: για το Ανθυγιεινό, τα Νοσοκομεία-Φαρμακεία, τις Προσλήψεις-Μετατάξεις, την Ιδιωτική πρωτοβουλία στους χώρους ευθύνης του ΥΕΘΑ, τον Ορισμό Ειδικού Γραμματέα, τον Οργανισμό, τις Κατασκηνώσεις, το Αλκοτέστ και τα ΦΠ, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα αίτημα ώστε να έχει δοθεί οριστική λύση.

Για τους πιο πάνω λόγους το Γ.Σ. αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις με τα παρακάτω αιτήματα:

· Ανθυγιεινό: Ρύθμιση με άρση των ανισοτήτων.

· Νοσοκομεία: Ίδιοι όροι νοσηλείας για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους πολιτικούς υπαλλήλους με το ένστολο προσωπικό.

· Φαρμακεία: Δικαίωμα προμήθειας φαρμάκων για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους πολιτικούς υπαλλήλους με την προβλεπόμενη συμμετοχή 5%.

· Προσλήψεις - Μετατάξεις: Προσλήψεις κυρίως Τεχνικών ειδικοτήτων και Επιστημονικού προσωπικού. Μετατάξεις από Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΟΤΑ και πρόγραμμα Καλλικράτη.

· Ειδικός Γραμματέας: Άμεση τοποθέτηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολιτικού προσωπικού.

· Οργανισμός: Συγκρότηση, άμεσα επιτροπής της Ε.Ε. για πρόταση νέου σχεδίου Π.Δ..

· Κατασκηνώσεις: Να δοθεί λύση για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παιδιών και στα τρία επιτελεία χωρίς διακρίσεις.

· Αλκοτέστ: Ισχύ προηγούμενης απόφασης Γ.Σ. μέχρι την εκδίκαση από το ΣΤΕ και νομική κάλυψη τυχόν διωκομένων συναδέλφων.

· Φ.Π.: 60+20 Φ.Π. για όλο το προσωπικό με την υπογραφή ΚΥΑ και με αντίστοιχη τροπολογία για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών πέραν της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Πρόγραμμα δράσης:

Το Γ.Σ. εξουσιοδοτεί την ΕΕ για κήρυξη (2) δίωρων στάσεων εργασίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη των Σωματείων του Νομού Αττικής, με συγκέντρωση και κλείσιμο της πύλης Μεσογείων και Ψυχικού από τα Δ.Σ. των Σωματείων και ενίσχυση τους από εργαζόμενους των κοντινών μονάδων.

Σε δεύτερη φάση εγκατάσταση σκηνών έξω από το Υπουργείο και παραστάσεις στους Υπουργούς.

Για καλύτερο συντονισμό δράσεων σύγκληση τη Δευτέρα 5/7/10 Ολομέλειας Διοικήσεων των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας του Ν. Αττικής.

Συγκέντρωση του πολιτικού προσωπικού στο Αμφιθέατρο του ΥΕΘΑ για ενημέρωση, καθώς και επισκέψεις στις κοντινές μονάδες με στόχο τη μαζική συμμετοχή κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.

Το Γ.Σ. εξουσιοδοτεί την ΕΕ για χειρισμούς ανάλογα με τις εξελίξεις των αιτημάτων μας και για περαιτέρω δράση και προγραμματισμό μορφών κινητοποιήσεων.

Τα Σωματεία της επαρχίας καλούνται σε ετοιμότητα και να αναδείξουν τα αιτήματά μας με κάθε πρόσφορο τρόπο στις τοπικές κοινωνίες.

Οργανωτικά:

Αποφασίσθηκε συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, αποτελούμενη από τον Οργανωτικό Γραμματέα Σαμαρτζή Τάσο ως επικεφαλή και τους Σιδέρη Βασίλη, Γαβρά Νίκο και Δεσποτίδη Ευάγγελο ως μέλη, για επεξεργασία πρότασης ενός νέου μοντέρνου και δημοκρατικού Καταστατικού με κύριο κορμό τις κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ, την οποία θα καταθέσουν στην ΕΕ για περετέρω επεξεργασία και εισαγωγή στο Γεν. Συμβούλιο για τελική έγκριση και ορισμό Οργανωτικού-Καταστατικού Συνεδρίου μία ημέρα πριν από το Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου