Μπλόκο με νόμο στις αυξήσεις μισθών

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική του ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν διαιτητικές αποφάσεις που δίνουν αυξήσεις ακόμη και 1,5% το α’ εξάμηνο του 2010 και 1,5% το β’ εξάμηνο του 2010», ενώ σε μια περίπτωση η απόφαση της διαιτησίας προβλέπει αυξήσεις 3%! «Ως πολιτεία έχουμε αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις και πρέπει να τις περιφρουρήσουμε», τόνισε ο υπουργός Eργασίας προαναγγέλλοντας την προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Δεν μπορεί κάποιοι, καθόλου έξυπνοι και ιδιαιτέρως πονηροί, να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του καλού και για όλους τους άλλους το ρόλο του κακού» σημείωσε δηκτικά ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στους διαιτητές που εκδίδουν «φιλεργατικές» αποφάσεις αφήνοντας εκτεθειμένη την κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα. O υπουργός Eργασίας τέλος συνεχάρη τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι - όπως είπε - συνδιαμόρφωσαν με τη νέα Γενική Eθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία που «και μέσα στο πλαίσιο του Mνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής δικαιοσύνης».
Aν. Λοβέρδος υπουργός Eργασίας,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου