Απεμπλοκή από το μνημόνιο ζητούν οι πολίτες

Αρνητική στάση διατηρεί η πλειοψηφία των πολιτών απέναντι στο Μνημόνιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει σε έρευνα της εταιρείας VPRC, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Αξία». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 43% των Ελλήνων επιθυμεί απεμπλοκή από το Μνημόνιο, ενώ μόλις το 34% των πολιτών πιστεύει πως η χώρα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου. Στη σχετική ερώτηση, ένα 10% δήλωσε ανενημέρωτο για το Μνημόνιο και για τους όρους του.
Τη μεγαλύτερη αντίθεση στο Μνημόνιο εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, σε ποσοστό 76%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ (66%) και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (55%). Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακριβώς οι μισοί από τους ψηφοφόρους του που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θέλουν απεμπλοκή απ’ το Μνημόνιο, ενώ το 35% ανέφερε πως επιθυμεί την τήρησή του. Στο ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αντίστροφα: το 35% δηλώνει κατά του Μνημονίου, ενώ μόλις οι μισοί από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος θέλουν η χώρα να τηρήσει το Μνημόνιο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου