"Όχι" στις ταυρομαχίες είπε η Καταλονία

Σήμα κατατεθέν της Ισπανίας, τουριστική ατραξιόν, αλλά και βιομηχανία που προσφέρει περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας, οι ταυρομαχίες είχαν ανέκαθεν φανατικό κοινό αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Κυριότερο επιχείρημα εναντίον αυτού του “ηρωικού” θεάματος ή αθλήματος είναι η βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σε ένα ζώο που βρίσκει μαρτυρικό θάνατο στην αρένα.
Το κοινοβούλιο της Βαρκελόνης, διαφοροποιούμενο για μία ακόμη φορά από τη Μαδρίτη, ψήφισε χθες την απαγόρευση των ταυρομαχιών στην αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας. Η απαγόρευση, που θα ισχύσει από τη 1 Ιανουαρίου 2012, ψηφίστηκε από 68 καταλανούς βουλευτές, ενώ υπέρ των ταυρομαχιών ψήφισαν 55 και 9 επέλεξαν την αποχή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε η καταλανική βουλή αποφάσισε να λάβει υπόψη το ψήφισμα της φιλοζωικής οργάνωσης “Prou!” (“Φτάνει πια!”), που είχε συγκεντρώσει 180.000 υπογραφές με αίτημα την απαγόρευση των ταυρομαχιών.
Οι τελευταίες αρένες που είναι ακόμη σε λειτουργία στην Καταλονία θα πρέπει να κλείσουν μέσα στους επόμενους 17 μήνες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου