ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ε.Κ.Θ - ΕΔΟΘ 15 Ιουνίου 2011


Εμείς οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, από τον ιδιωτικό ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 15 Ιουνίου 2011, μπροστά στο Ε.Κ.Θ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε κατηγορηματικά την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων που κατέθεσε στη Βουλή για να ψηφιστεί.        Πρόκειται για τη γνωστή καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή που υπαγορεύεται από την Τρόικα και η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας παρά τις αιματηρές θυσίες των εργαζομένων και του λαού.
        Η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, τα Λιμάνια, τα αεροδρόμια, όλα βγαίνουν στο σφυρί για να διασφαλιστούν τα κέρδη των δανειστών και να κερδοσκοπήσουν οι ιδιώτες και οι τραπεζίτες.
                                Σήμερα Απεργούμε – Απαιτούμε και Διεκδικούμε :
• Απόκρουση και απόρριψη όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων.
• Ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων και κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και των Εργοδοτικών αυθαιρεσιών, διεύρυνση και αύξηση των κοινωνικών παροχών.
• Ισχυροποίηση και όχι αποδυνάμωση των ΣΣΕ, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
• Υποχρεωτικότητα και γενίκευση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζόμενων από ΣΣΕ
• Κατάργηση και όχι ελαστικοποίηση της υπερ-εργασίας, της εκ περιτροπής και της διευθέτησης της εργασίας.
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ μικρότερο απ' αυτό της ΕΓΣΣΕ καμιά ατομική σύμβαση και κανένας ατομικός μισθός δεν επιτρέπετε και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.
• Ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, αυστηρή πάταξη της εισφοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, κατάσχεση περιουσιών των παραβατών.
• Επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματα της ελληνικής οικονομίας.
• Διατήρηση και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου η οποία είναι η ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.
                                                 Απορρίπτουμε αυτή την πολιτική
                                      Λέμε όχι στο ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου
                                                          Διεκδικούμε
        Μια άλλη οικονομική πολιτική με αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα διευρύνει τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
        Συντονίζουμε τη δράση μας με στόχο την απόκρουση κάθε πολιτικής που πλήττει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.
        Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται όσο θα συνεχίζονται οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Όλοι μαζί με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να ακυρώσουμε την εκποίηση του Δημόσιου Πλούτου!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά του Μνημονίου!!!

Θεσσαλονίκη , 15 Ιουνίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου