Δεύτερος στη φυλακή για την υπεξαίρεση


Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ο πρώην γ.γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ, 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.
Ο κ. Λεμούσιας, που αποτέλεσε έναν εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή - εισαγγελέα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι υπεξαίρεση από κοινού και κατ' εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.
Ο συνήγορός του, Δ. Τσάκος -ο ίδιος που συνόδευσε και τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο στον εισαγγελέα και τον ανακριτή- δήλωσε ότι «η απόφαση περί προσωρινής κράτησης, δεν στηρίζεται ούτε στην ουσία της υπόθεσης ούτε στη βάση της δικογραφίας ούτε στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος», ενώ συμπλήρωσε πως κατά της απόφασης προσωρινής κράτησης θα γίνει προσφυγή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
«Εδειξε» τον Π. Σαξώνη
Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε το βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, Π. Σαξώνη, ο οποίος τον υπέδειξε ως έναν από τους «εγκεφάλους» της υπεξαίρεσης.
Ο Μ. Λεμούσιας δεν περίμενε την προφυλάκιση, ενδεικτικό είναι πως όταν αυτή ανακοινώθηκε και οι αστυνομικοί τον πλησίασαν για να του περάσουν χειροπέδες, αντέδρασε βίαια. Τους απώθησε και κινήθηκε προς το παράθυρο, άρχισε να φωνάζει και χρειάστηκε να μπουν ενισχύσεις από αστυνομικούς στο γραφείο του εισαγγελέα, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε κλούβα της αστυνομίας, βγάζοντάς τον από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες, τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.
Χθες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, που ταλάνισε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Συνολικά το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν 25 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος και 4 πρώην αντιδήμαρχοι οικονομικών. Ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση είναι ο βασικός κατηγορούμενος Π. Σαξώνης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου