Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 28 Ιουνίου 2011


                                                                 Ψ Η Φ Ι  Σ Μ Α
                                ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  Ε.Κ.Θ - ΕΔΟΘ,
                                                    28 Ιουνίου 2011
                                                   

          Εμείς οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, από τον ιδιωτικό ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 28 Ιουνίου 2011, μπροστά στο Ε.Κ.Θ, συμμετέχοντας στην 48ωρη Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε κατηγορηματικά την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων που κατέθεσε στη Βουλή για να ψηφιστεί.


        Πρόκειται για τη γνωστή καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή που υπαγορεύεται από την Τρόικα και η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας παρά τις αιματηρές θυσίες των εργαζομένων και του λαού.
        Σήμερα 28 και αύριο 29 Ιούνη 2011, απεργούμε και όσο οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται, τόσο θα συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας των εργαζομένων.
       Απεργούμε και καταδικάζουμε αυτές τις εκβιαστικές και κερδοσκοπικές Ευρωπαϊκο-Τροικανές νεοφιλελεύθερες εμμονές. Διεκδικούμε :
• την απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – μνημόνιο Ι και ΙΙ
• την απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων
• την ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ΑΝΕΡΓΙΑΣ
• την επιβολή του απόλυτου σεβασμού και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων
• την απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος
• επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματα της ελληνικής οικονομίας.
        Ο αγώνας των εργαζομένων, ο αγώνας της κοινωνίας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, για μια άλλη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, αποτελεί τη μόνη προοπτική για τη χώρα.
        Αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για τους νέους, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.
        Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος και σε αυτόν πρέπει να συστρατευτούμε όλοι, η φωτιά έχει περάσει το σπίτι του γείτονα και καίει πλέον τα σπίτια όλων μας. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένους αγώνες.
                          ΑΥΤΗ η ΚΡΙΣΗ αυτό το ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
                   ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ και ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ του ΧΡΕΟΥΣ
                                               και της ΚΡΙΣΗΣ
                         ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
          ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

                                                                           Θεσσαλονίκη , 28 Ιουνίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου