Λουκέτα χωρίς απολύσεις

Τη συγχώνευση, ακόμη και την κατάργηση, 75 φορέων του δημοσίου σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των περικοπων για τη μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος, Θόδωρος Πάγκαλος. Αυτή η μείωση των φορέων του δημοσίου θα οδηγήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.


"Το σχέδιο δράσης συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αφορά 75 φορείς", διευκρίνισε ο κ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι η εξοικονόμηση θα είναι αισθητή στον προϋπολογισμό του 2012. Μεταξύ των φορέων που αφορά το σχέδιο, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, η ΕΡΤ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ο ΟΔΔΥ, ο ΟΣΚ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, το ΕΙΝ, το ΕΘΙΑΓΕ και το ΙΓΜΕ, κ.α.
Όσο για τους περίπου 7.000 υπαλλήλους των υπό συγχώνευση/ κατάργηση φορών δεν απολύονται, αλλά θα αξιοποιηθούν αφού πρώτα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ.
ethnos online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου