Αθήνα 07.02.2012
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες έδωσαν μαχητικό παρών στις συγκεντρώσεις των Συνδικάτων, καταδικάζοντας τα βάρβαρα μέτρα εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα.
       Η σημερινή Γενική Απεργία έδειξε την πλήρη απονομιμοποίηση μιας δήθεν κυβέρνησης τεχνοκρατών που εφαρμόζει κατά γράμμα εντολές και τελεσίγραφα, ερήμην των εργαζομένων και του λαού. Σήμερα οι εργαζόμενοι είπαν ένα πελώριο "ΟΧΙ" στη βίαιη φτωχοποίηση, στη διάλυση της κοινωνίας. Είπαν "ΟΧΙ" στους απαράδεκτους εκβιασμούς της Τρόικας, στη νέα δανειακή σύμβαση και στο νέο βάρβαρο μνημόνιο που  συμφώνησαν η συγκυβέρνηση και η Τρόικα και το οποίο οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.


Η μάχη για να αποτραπούν οι δραματικές μειώσεις όχι μόνο στους κατώτατους αλλά και σε όλους τους μισθούς, οι νέες βίαιες μειώσεις στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι χιλιάδες απολύσεις στον Στενό Δημόσιο Τομέα, η κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την αφετηρία ενός νέου κύκλου πολύμορφων αγώνων και απεργιακών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της πολιτικής διάλυσης της κοινωνίας που επιχειρούν να επιβάλουν η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου και οι δανειστές-τοκογλύφοι.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου