Είμαστε ταπί και ψύχραιμοι…


Της Μιχάλους
Και σήμερα θα μάθουμε τα μαντάτα της ISDA της αρμόδιας αρχής για τα Cds…θα δούμε αν θα ενεργοποιηθούν τα CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης ) οι οποίες ως γνωστόν συνιστούν πιστωτικό γεγονός. Δήλαδη με λίγα λόγια θα καταλάβουμε  αν θα μας βγάλουν στην σέντρα προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) ή όχι.
Η απόφαση της ISDA θα έχει εκδοθεί όχι αργότερα από τις 17.00 GMT (ώρα Γκρίνουιτς).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να κηρυχτεί ευρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας (αθέτησης υποχρεώσεων). Σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, γιατί κανείς δεν ξέρει ακριβώς, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων και πόσα κατέχουν.

Η ομάδα κατόχων ελληνικών κρατικών ομολόγων απαίτησε εντωμεταξύ από τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA) να εκδώσει πόρισμα για το καθεστώς αυτών των κινητών αξιών.
Εντωμεταξύ πηγές από το City του Λονδίνου τονίζουν ότι με ανοικτό το θέμα του ποσοστού συμμετοχής στο PSI δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάμε σε συνεδρίαση με ανοικτό το θέμα της κήρυξης σε ολική χρεοκοπία και ας λένε ότι θέλουν στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κηρυχθούμε σίγουρα σε ολική χρεοκοπία, αλλά η επιλεκτική είναι κλειδωμένη».
Και ναι όπως και πάλι καταλάβατε η υπόθεση πάλι βρωμάει, και κανείς για άλλη μια φορά δεν δίνει εξηγήσεις για το τι μας περιμένει!! Θα με έλεγε κάποιος καχύποπτη αν σκεφτόμουν ότι αυτό γίνεται για να πάρουν οι πιστωτές τουλάχιστον ένα μέρος των τόκων και η Ελλάδα αμέσως μετά θα αφεθεί στην άβυσσο της χρεοκοπίας;
Το Ποντίκι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου