Τοποθετήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων ΠΑ


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

(ΕΝΕΡΓΑ ΠΑ)
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 9,  105 51 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ-FAX  210 5225517-6983514800


ΠΡΟΣ : ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΕΘΑ                                                   
                κ. Οικονόμου Αντώνη                                              
          
ΚΟΙΝ : ΥΕΘΑ κ Παναγιωτόπουλο Πάνο-
            ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελα Παν.-
            ΥΦΕΘΑ  κ. Ελευσινιώτη Δημ.-
             Α/ΓΕΑ  Αντιπτέραρχο (Ι) Τσαντηράκη Αντώνη               ΑΠ 1681
            ΠΟΕ/ΥΕΘΑ                                                                    Αθήνα 24-10-2012

ΘΕΜΑ : Τοποθετήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων ΠΑ

ΣΧΕΤ :  ΑΠ 1677/6-8-2012/ΕΝΕΡΓΑ ΠΑ

            Με το ανωτέρω σχετικό καταγγείλαμε και ενημερώσαμε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις διαδικασίες γνωμοδότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΓΕΑ για την τοποθέτηση προϊσταμένων οργανικών μονάδων τμημάτων και αυτοτελών γραφείων. Έκτοτε απόφαση δεν έχει εκδοθεί και το θέμα εκκρεμεί.

            Όλο αυτό το διάστημα, γνωρίζουμε καλά ότι προσπαθείτε να δώσετε λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα από διαδικασίες διαλόγου και συναίνεσης. Προσπάθειες που εντάσσονται στην ενεργή και θετική στάση που έχετε επιδείξει για τα προβλήματα του πολιτικού προσωπικού πχ. Φύλλα Πορείας κλπ. Λόγω των ενεργειών σας, θεωρούμε ότι στην επίλυση των προβλημάτων του πολιτικού προσωπικού έχουμε ένα «σύμμαχο» και όχι απλά ένα υπηρεσιακό παράγοντα υποχρεωμένο να τηρεί τη νομιμότητα .
            Γι αυτό και θεωρούμε ότι αντιλαμβάνεστε ότι στο θέμα της επιλογής των προϊσταμένων τμημάτων της ΠΑ πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση. Και τούτο διότι  αφορά δεκάδες συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση «ομηρείας» καθώς δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με την υπηρεσιακή τους κατάσταση και εξέλιξη, η οποία - όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα - έχει άμεση σχέση με τον οικονομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υπηρεσία  λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας.
            Η λύση στο πρόβλημα, όπως αναφέρουμε και στο ανωτέρω σχετικό, είναι η αναπομπή του θέματος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προς νέα κρίση και πλήρωση μόνο των οργανικών θέσεων τμημάτων με τήρηση του πίνακα μορίων.  Τα αυτοτελή γραφεία δεν πρέπει να πληρωθούν, διότι ο ν. 4024/11  τα καταργεί ως επίπεδο διοίκησης, γι αυτό και δεν τα επιδοτεί. Συνεπώς,  η πλήρωση των οργανικών θέσεων τμημάτων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα γι αυτό και πρέπει να πληρωθούν στο σύνολό τους με αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3839/10, δηλαδή από υπαλλήλους με τα περισσότερα μόρια. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, για τις τοποθετήσεις τμηματαρχών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη  κοινωνικά κριτήρια ( λόγοι υγείας, οικογενειακή κατάσταση κλπ), να μην μετακινούνται τμηματάρχες αγνοώντας, τα προσόντα- τη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση τους, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υπηρεσία.         
            Εκτός των ανωτέρω πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα ακόλουθα
            Με τις διατάξεις του ν. 3839/10 προκηρύχθηκαν στις 2/2/2011 με Απόφαση ΑΝΥΕΘΑ όλες οι θέσεις τμημάτων που προβλέπονται στον Οργανισμό (ΠΔ 290/02) της ΠΑ. Στη συνέχεια, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4024/11 οι θέσεις που κενώθηκαν λόγω προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος και αποχωρήσεων πληρώθηκαν με απόφαση Υπουργού προκειμένου η υπηρεσία να συνεχίζει τα λειτουργεί ακώλυτα. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΓΕΑ συνήλθε τον 7ο του 2012 προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τις προκηρυχθείσες θέσεις τμημάτων.
Ωστόσο, οι θέσεις που είχαν πληρωθεί κατ εφαρμογή του ν. 4024/11 ουδέποτε τέθηκαν στην κρίση του, αλλά εξαιρέθηκαν.  Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΓΕΑ όφειλε να συμπεριλάβει και αυτές στη γνωμοδότησή του, δεδομένου ότι οι διατάξεις του ν. 4024/11 είναι μεταβατικού χαρακτήρα, ήτοι μέχρι την πλήρωση των θέσεων με γνωμοδότηση του Υ.Σ
            Μετά τα παραπάνω ζητούμε την άμεση εκδήλωση ενεργειών σας  προκειμένου, να δοθεί τέλος στην «ομηρεία» των συναδέλφων, να εφαρμοστεί το πνεύμα και το γράμμα του νόμου,  η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η δικαιοσύνη και να καταδικαστεί κάθε μικρο-κομματική, μικρο-παραταξιακή, μικρο-συνδικαλιστική, ή ρεβανσιστική σκοπιμότητα.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜ. ΓΛΕΖΟΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΝΑ ΓΚΟΛΦΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου