Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και εφάπαξ


Στις αποχωρήσεις υπαλλήλων και στην έλλειψη προσωπικού οφείλεται, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στην απονομή των συντάξεων και των εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Οι αιτήσεις των ασφαλισμένων για συνταξιοδότηση συνεχώς αυξάνονται, λόγω των αλλαγών στην υφιστάμενη νομοθεσία» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, την ίδια ώρα όμως ο μέσος χρόνος αναμονής για τα υποκαταστήματα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αττικής και Πειραιά είναι 11 μήνες και 10 μήνες για την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ εκκρεμούν 85.333 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 71.653 για επικουρική.
Τέλος οι αιτήσεις για εφάπαξ ξεπερνούν τις 56.500 στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και σύμφωνα με τα στοιχεία εκδίδονται περίπου 800 αποφάσεις ανά μήνα για τη χορήγησή του.


το ποντίκι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου