Τρόικα προς Μανιτάκη. Δώστε μας λίστα με τα ονόματα των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν


Απίστευτο! Η τρόικα στη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη ζήτησε λίστες με τα ονόματα όσων πρόκειται να αποχωρήσουν από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν τα επιχειρήματα του υπουργού ότι ο στόχος για μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απολύσεις.
Ωστόσο, ζήτησαν από τον κ. Μανιτάκη έμπρακτες αποδείξεις για του λόγου το αληθές, δηλαδή την κατάθεση αναλυτικών καταλόγων με τα ονόματα όσων πρόκειται να αποχωρήσουν από δημόσιες υπηρεσίες, με όποιον τρόπο κι αν γίνει αυτό.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η τρόικα εμμένει στη θέση της να γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012, την υπηρεσία από την οποία θα αποχωρήσουν, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο.
Δίνουν, εξάλλου, μεγάλη σημασία στον συμβολισμό της συγκεκριμένης παρέμβασης και επιμένουν στο «γενικό ξεκαθάρισμα» του πληθυσμού στο Δημόσιο, ζητώντας την επέκτασή του στις «δεξαμενές» των επίορκων υπαλλήλων, των «κοπανατζήδων», κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και των αποδεδειγμένα ανίκανων.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκφράζεται πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία. Συνεργάτες του κ.Μανιτάκη επισημαίνουν ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα σημειώνει πρόοδο και μπορεί να κλείσει θετικά, καθώς μπορεί οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιμένουν στον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν εντός του τρέχοντος έτους, ταυτόχρονα όμως δείχνουν να έχουν πειστεί ότι οι αποχωρήσεις θα πρέπει να προέλθουν από τις δεξαμενές που έχει προαναγγείλει και ο υπουργός. Δηλαδή τους επίορκους, τους «κοπανατζήδες» και τους αποδεδειγμένα ακατάλληλους υπαλλήλους.
Επίσης, πηγές του υπουργείου, ανέφεραν ότι πιθανότατα οι επόμενες συναντήσεις θα διεξαχθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αν δεν υπάρξει νέα εμπλοκή και νέες απαιτήσεις από τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας.
Η συνάντηση του κ. Μανιτάκη με την τρόικα, που διήρκεσε λιγότερο της ώρας, ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο ωρών, λόγω της μεγάλης διάρκειας που είχε προηγουμένως η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.
HMEΡΗΣΙΑ ONLINE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου