Ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ για την 39η επέτειου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Αθήνα, 15 Νοέμβρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όταν οι  Έλληνες  Φοιτητές σήκωσαν την σημαία της αντίστασης και καλούσαν τον Ελληνικό λαό σε ξεσηκωμό κατά της χούντας με βασικό σύνθημα: ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Τριάντα εννέα χρόνια μετά το σύνθημα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Ο Ελληνικός λαός καλείται να παλέψει ξανά για την επιβίωσή του. Τα δύο τρίτα  του λαού βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η παιδεία κατεδαφίζεται και η δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά μας γίνεται όνειρο απατηλό.
Η ελευθερία του λαού δοκιμάζεται από την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, που τόσο άδικα και με τέτοια βιαιότητα αφαιρέθηκαν από την φασιστική συμπεριφορά του Δ.Ν.Τ, της Τρόικας και των κυβερνήσεων της Χώρας.

Σε αυτό το οικονομικό τοπίο της εξαθλίωσης, που πλήττει τους λαούς της Ευρώπης, ο Ελληνικός λαός καλείται σε νέους αγώνες για να ανατρέψει τις βάναυσες πολιτικές των Μνημονίων, που επιβάλλουν μονόπλευρη λιτότητα, ισοπέδωση στα εργασιακά, απολύσεις και εφεδρείες  στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, με την ανεργία να γίνεται εφιάλτης, την ώρα που οι μισθοί έχουν καταντήσει χαρτζιλίκι, ενώ ταυτόχρονα η Υγεία, η Παιδεία και το Κοινωνικό κράτος διαλύονται.
Σας καλούμε μαζικά στις εκδηλώσεις εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Όλοι μαζί στην Πορεία του Σαββάτου, 17 Νοέμβρη 2012, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Από  την Π.Ο.Ε-Υ.ΕΘ.Α

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου