Σε εξέλιξη η προεργασία για αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σε εξέλιξη είναι η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό η σχετική διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τον Ν. 4024/2011 και τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. «Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με κριτήρια απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά και με τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ», αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και διευκρινίζει ότι «η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί όταν εξειδικευθούν τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης, όχι με ευθύνη, αλλά σίγουρα σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ».

Στο ίδιο έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση σχετική ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο κ. Μανιτάκης σημειώνει επίσης ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έκθεση αξιολόγησης των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου, η οποία στη συνέχεια θα προωθηθεί προς έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΤΑ ΝΕΑ online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου