Γ.Σ.Ε.Ε . – Α.Δ.Ε.Δ.Υ . ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 48ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 6-7 Νοέμβρη 2012


Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 στο Πεδίον του Άρεως διαπιστώνουμε και καταγγέλλουμε την αντεργατική ,αντικοινωνική και αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και των τροϊκανων.
Η βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας συνεχίζεται και με το νέο πακέτο μέτρων. στο οποίο οι λέξεις «ανάπτυξη», «απασχόληση», «δικαιοσύνη» είναι απαγορευμένες. Οι μισθοί, οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις, η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η υγεία, παιδεία, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της Δημόσιας περιουσίας, τα προνοιακά επιδόματα, όλα ξαναμπαίνουν στην μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές.


Εργαζόμενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν & απαιτούν:
Να μη ψηφιστούν τα  αντεργατικά και υφεσιακά μέτρα
Να μην περάσουν οι εκβιασμοί της τρόικα
Να μπει  τέλος στη λιτότητα και στους φόρους
Να προωθηθεί  η ανάπτυξη, η απασχόληση και η  κοινωνική συνοχή
§  Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των νέων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγούν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία και σε καταστροφή την ελληνική οικονομία.
§  Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές.
§  Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τους ΟΕΚ-ΟΕΕ.
§  Απόκρουση των πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας για κατάργηση του πενθήμερου, επιβολή δήθεν ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα, περιορισμό της αμοιβής για πρόσθετη εργασία περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και όποιο άλλο εφεύρημα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ετών, οδηγούν το ατομικό και συλλογικό δίκαιο σε πλήρη αποσάθρωση και τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας.
§  Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του στους ανέργους, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά απασχολουμένων.
§  Όχι στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις Υπηρεσιών του Δημοσίου.
§  Καμία απόλυση και κανένα καθεστώς εφεδρείας για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου.
§  Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν.
§  Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών.
§  Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης
§  Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
§  Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος ,διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.
§  Αλλαγή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρόλου της Ε.Κ.Τ., με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης.
§  Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή.
§  Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε.Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.
§  Δημιουργία δημόσιου και ισχυρού πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων.
§  Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
§  Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.
§  Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.
§  Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
§  Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις. Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
§  Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
§  Τα συνδικάτα έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν τις άδικες αδιέξοδες και αναποτελεσματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Πάνω από τα ελλείμματα τα χρέη και τα κέρδη
Είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ τους
Όλοι μαζί μπορούμε
να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου