ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Πεδίον Άρεως- Αθήνα 1/12/2011


Πεδίον Άρεως- Αθήνα 1/12/2011

Εμείς οι απεργοί του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που  συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη  1/12/2011  στο Πεδίον του Άρεως
Διαπιστώνουμε ότι
Η πολιτική της λιτότητας, των περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, των απολύσεων και της ανεργίας, της φορολογικής λεηλασίας συνεχίζεται και εντείνεται με τον νέο προϋπολογισμό.

Ο κυβερνητικός προϋπολογισμός της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας του 2012, είναι προϋπολογισμός φοροεπιδρομής, ισοπέδωσης των κοινωνικών παροχών και υποταγής των εργαζόμενων και των πολιτών στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών.


 Η κυβέρνηση προωθεί νέες αντεργατικές ρυθμίσεις, ανατροπή και κατάργηση χρόνιων κατακτήσεων όπως ΣΣΕ, νέα επίθεση στα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, η ύφεση και η κρίση διευρύνεται.

             Με τα νέα μέτρα για τον Ιδιωτικό, Δημόσιο, Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ΔΕΚΟ, τις δραματικές περικοπές μισθών, τις εφεδρείες-απολύσεις, την φοροεπιδρομή, την αμφισβήτηση των κλαδικών συμβάσεων, ακόμη και της ΕΓΣΣΕ οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται στη φτώχια και την εξαθλίωση, χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζεται το τεράστιο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων, δεδομένου ότι οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέπτες παραμένουν στο απυρόβλητο, και απολαμβάνουν τα αγαθά των «κόπων» τους!

Η εφαρμοζόμενη πολιτική αφαιρεί  πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύει την ανεργία, το χρέος, τα αδιέξοδα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Απορρίπτουμε τις δραστικές περικοπές και τα νέα άδικα φορολογικά βάρη του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2012, αλλά και τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο, τα οποία  αποτελούν ομολογία της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής και των δυσμενών αποτελεσμάτων στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας απαιτούν την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν:

·       Τη μόνιμη και διαρκή λιτότητα, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, την υποταγή  των εργαζομένων και των πολιτών στις πιο ακραίες απαιτήσεις των «αγορών» και των τραπεζιτών

·       Τις εφεδρείες = απολύσεις, την ανεργία, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

·       Την ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον Ι. Τομέα στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις Τράπεζες

·       Τις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων  

·       Το δραστικό περιορισμό της λίστας των ΒΑΕ και την περαιτέρω περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων

·       Την εκποίηση = ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους

·       Την φοροεπιδρομή κατά των μονίμων και σταθερών «υποζυγίων» που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους.

·       Την περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων κοινωνικών παροχών

·       Την πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!

Λέμε ΟΧΙ στη ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συνθηκών στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Λέμε ΟΧΙ στα δεσμά των Μνημονίων των άδικων, σκληρών  υφεσιακών και αδιέξοδων φορολογικών, οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων του προϋπολογισμού.         

Διεκδικούμε μια άλλη πολιτική και έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένο από τα δεσμά των μνημονίων.

Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στη μνημονιακή πολιτική, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρα μας και της Ευρώπης, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί και να ακυρώσουμε τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των «αγορών» και των τραπεζιτών και όχι αυτή των πολιτών.

                         

Όλοι μαζί μπορούμε

          Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου