Συνέντευξη του Τούρκου φωτορεπόρτερ της εισβολής του 1974...

Από το http://agiosgr.blogspot.com/

Εκτός από τη φωτογραφία - ντοκουμέντο της σύλληψης των πέντε Ελληνοκύπριων στρατιωτών, των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν σε πηγάδι στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος, ο Τούρκος φωτορεπόρτερ υποστηρίζει ότι Ελληνοκύπριοι στρατιώτες, όταν τον συνέλαβαν αιχμάλωτο, του πήραν τρεις φωτογραφικές μηχανές και 15 ή 16 κασέτες (σλάϊντς). Ειδικά για την περίπτωση των πέντε Ελληνοκυπρίων στο χωριό Τζιάος ο Κονούκσεβερ, ο οποίος πριν χρόνια έδωσε κατάθεση στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), λέει ότι ο Τουρκικός στρατός τους παρέδωσε σε Τουρκοκύπριους και εκείνοι τους εκτέλεσαν.
Επίσης, αναφέρει ότι τους φωτογράφησε «και όταν τους σκότωναν και όταν τους έθαβαν». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι πέντε Ελληνοκύπριοι δεν ρίφθηκαν σε πηγάδι, αλλά τάφηκαν σε χωράφι.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου