Πόθεν Έσχες, άνευ σημασίας και ενδεικτικά!!

Οι πατρίκιοι: Ξεκινώντας από την «κορυφή» της πυραμίδας, στις πρώτες θέσεις των πλουσιότερων της Βουλής με βάση το οικογενειακό εισόδημα, τις καταθέσεις και τα ακίνητα ξεχωρίζουν οι Γ. Βουλγαράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Π. Δούκας, Φ. Πατριανάκου, Γ. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφης και Θ. Ρουσόπουλος από τη ΝΔ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπαγεωργίου.

Το «μεγάλο» εισόδημα: Η Φ. Πατριανάκου της ΝΔ δηλώνει το μεγαλύτερο εισόδημα μεταξύ των 300 της Βουλής, το οποίο ανέρχεται σε 1.891.986 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η βουλευτική αποζημίωση.

Οι μεγαλοϊδιοκτήτες: Ο Γ. Ιωαννίδης (υφ. Αθλητισμού) είχε στην κατοχή του 62 ακίνητα, εκ των οποίων εκποίησε 12 στο Πάτημα Καλυβίων εισπράττοντας 853.665 ευρώ. Με 57 ακίνητα εμφανίζεται ο Θ. Πάγκαλος, καθώς κληρονόμησε 23 εξ αυτών το 2007. Ακολουθούν οι Ν. Τσιαρτσιώνης (ΝΔ) με 49, Αθηνά Κόρκα (ΝΔ) με 49, Ε. Μπασιάκος (ΝΔ) με 48 και ο Γ. Παπαθανασίου (υπ. Οικονομίας) με 44.

Οι μεγαλοκαταθέτες: Μετά τους «Βατοπεδινούς» Π. Δούκα με μία μόνο κατάθεση-«ρεκόρ» το 2007 3.582.000 ευρώ, το ζεύγος Βουλγαράκη με 2.258.000 ευρώ, ακολουθούν οι Γ. Βαγιωνάς (ΝΔ) με 2.041.428 δολάρια Αμερικής και 31.916 ευρώ, ο Γ. Ιωαννίδης (υφ. Αθλητισμού) με 1.800.160 δολάρια Αμερικής, ο Π. Παναγιωτόπουλος με 1.256.994 ευρώ και η Φ. Πατριανάκου (ΝΔ) με καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. σε ευρώ, 682.000 σε λίρες Αγγλίας και πάνω από 200.000 δολάρια.

Οι «χρυσοί» σύζυγοι: Είναι αυτοί που πέτυχαν... διάνα στη ζωή επιλέγοντας πλούσια νύφη ή αντίστοιχα εύπορο γαμπρό. Πρώτη στη λίστα η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα (σύζυγος Ρουσόπουλου) με εισόδημα 815.600 ευρώ. Ακολουθούν ο Ισ. Κούβελος (σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη) με 737.111 ευρώ και καταθέσεις 466.000 ευρώ και 2.716.000 δολάρια, η Δίκα Αλογοσκούφη (σύζυγος του πρώην υπουργού) με 698.427 ευρώ, ενώ ψηλά στη λίστα είναι σύζυγοι βουλευτών που ασκούν κυρίως το επάγγελμα του συμβολαιογράφου ή του καλλιτέχνη. Πάντως, ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, σύζυγος της Αντζελας Γκερέκου, δηλώνει εισόδημα μόλις 62.837 ευρώ.

Οι «σκαφάτοι»: Στην πρώτη θέση με 2 σκάφη αναψυχής ο Γ. Βουλγαράκης (το καινούργιο 13,8 μέτρα, το μεγαλύτερο μέσα στο Κοινοβούλιο, το παλαιό είναι μήκους 9,9 μέτρων), αλλά και ο Μ. Βαρβιτσιώτης (υφ. Εξωτερικών) που μετά τη βάρκα αγόρασε και σκάφος το 2007. Στο «κλαμπ» μπήκε την ίδια χρονιά και ο Θ. Νάκος (υφ. Εσωτερικών) με ταχύπλοο. Σκάφος διαθέτουν, εκτός από τον πρωθυπουργό, ο Π. Καμμένος (ΝΔ) -ανοικτού τύπου 8,31 μέτρα- και ο Ν. Αλευράς (ΠΑΣΟΚ). «Φουσκωτά» οι Μιχ. Λιάπης (ΝΔ) και Σοφία Σακοράφα (ΠΑΣΟΚ), ενώ βάρκες οι Κ. Κουκοδήμος, Δ. Χριστοφιλογιάννης, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Π. Αδρακτάς, Β. Μιχαλολιάκος (ΝΔ), Ηλ. Καρανίκας, Γ. Κουτσούκος, Ε. Αργύρης (ΠΑΣΟΚ) και Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ).

Μεγάλα χαρτοφυλάκια: Ξεχωρίζουν από τη ΝΔ, οι Β. Μαγγίνας και Κ. Μπαντουβάς, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι Ν. Σηφουνάκης, Θάλεια Δραγώνα και Αννα Διαμαντοπούλου.

Οι πληβείοι: Στους φτωχότερους περιλαμβάνονται οι Π. Κοροβέσης (ΣΥΡΙΖΑ), Θ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) και ο Ι. Γκιόκας (ΚΚΕ). «Φτωχότερος» στην κυβέρνηση αναδεικνύεται ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Κοντογιάννης που δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, όπως και οι Εύα Μελά, Σ. Σκοπελίτης (ΚΚΕ) και Αστ. Ροντούλης (ΛΑΟΣ).

Οι μικροκαταθέτες: Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) 49 ευρώ. Αχ. Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) 480 ευρώ και Γ. Μαρίνος (ΚΚΕ) 226 ευρώ.

Χωρίς σπίτι: Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ), Γ. Κασαπίδης (ΝΔ), Α. Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ), Γ. Μπανιάς (ΣΥΡΙΖΑ).

Οι ΙΧήδες: Ο Π. Δούκας «φιγουράρει» στην 1η θέση με 6 δικά του αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (έχει 8 με τη σύζυγό του) και ακολουθούν με 5 ο Θ. Γιαννόπουλος (ΝΔ) και 4 οι Ι. Κοσμίδης και Α. Κουτσούμπας (ΝΔ) και η Αντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ). Από τα αξιοπρόσεκτα, η αγορά αντίκας αυτοκινήτου από τον Δ. Αβραμόπουλο (υπ. Υγείας).

Οι λάτρεις των 2 τροχών: Δεν είναι μόνο ο Β. Πολύδωρας! Τρεις (3) μοτοσικλέτες έχει ο Λ. Αυγενάκης (ΝΔ), από 2 οι Ντ. Ρόβλιας (ΠΑΣΟΚ), Λ. Τσαβδαρίδης (ΝΔ), Τ. Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ από μία έχουν πολλοί βουλευτές, όπως οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Καρχιμάκης, Κ. Καρτάλης (ΠΑΣΟΚ), αλλά και ο Β. Μεϊμαράκης (ΝΔ).

Οι πεζοί: Πάνω από 30 βουλευτές δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους ΙΧ. Μεταξύ αυτών οι Δ. Σιούφας, Γ. Σουφλιάς, Γ. Αλογοσκούφης (ΝΔ), Μιλένα Αποστολάκη, Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), Αδ. Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) κ.ά.

Τα αγροτικά: Υπάρχει κι αυτή η... κατηγορία. Αγροτικά ή φορτηγά οχήματα δηλώνουν οι Χρ. Μαρκογιαννάκης (αν. υπ. Εσωτερικών), Κ. Μπαντουβάς, Δ. Σαμπαζιώτης (ΝΔ), ο Αχ. Κανταρτζής (ΚΚΕ) και η Ε. Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ).

Μέτοχοι ομάδων: Γ. Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ) μετοχές Ολυμπιακού. Π. Σγουρίδης (ΠΑΣΟΚ) μετοχές SKODA ΞΑΝΘΗ και Θ. Ρουσόπουλος (ΝΔ) μετοχές Εθνικού Αστέρα.

Τα νησιά: Εκτός από τη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που δηλώνει τη βραχονησίδα Ρήνεια κοντά στη Σκύρο, ο Σπ. Λιβανός (ΝΔ) έχει στην κυριότητά του 50% της νήσου Σκορπίδι στη Λευκάδα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου