Δελτίο Τύπου για το Τ.Π.Δ.Υ. 23.07.2009

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Πρόνοιας, παρά την αντίθετη γνώμη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τη σύναψη δανείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης για υποβάθμιση της ασφάλισης των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα του Ταμείου Πρόνοιας, το οποίο οδηγείται ουσιαστικά σε διάλυση.

Είναι σαφές ότι με την πρόταση αυτή το Τ.Π.Δ.Υ. που σήμερα αδυνατεί να χορηγεί τα σχετικά εφάπαξ στους δικαιούχους, θα οδηγηθεί σε κατάρρευση, αφού εκτός από τις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους, θα πρέπει να διαθέτει πόρους και για την εξυπηρέτηση του δανείου.

Οι πόροι αυτοί προφανώς θα αναζητηθούν στους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως φάνηκε και από προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ανάγκη αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Ταμείου.

Καλούνται δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι οι μόνοι που πληρώνουν διαχρονικά, να καλύψουν ελλείμματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας πολιτικών που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η καταλήστευση των αποθεματικών, η ένταξη κλάδων στο Ταμείο χωρίς να καταβάλλουν τις ανάλογες εισφορές, σε συνδυασμό με τις μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στο Δημόσιο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, είναι οι βασικές αιτίες για τη σημερινή κατάσταση του Ταμείου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τον αδιέξοδο δρόμο του δανείου που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Η άμεση Κρατική επιχορήγηση σε συνδυασμό με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αποτελεί τη μοναδική λύση για τη βιωσιμότητα του Ταμείου και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των προτάσεών της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου