Όλοι στη Θεσσαλονίκη

Ολοι στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009
6:30 μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου

ΑΔΕΔΥ Ε.Δ.Ο.Θ.

Όλοι στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 6.30 μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το κεφάλαιο, οι εργοδότες, η κυβέρνηση όχι μόνο επιχειρούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας, αλλά με πρόσχημα την κρίση δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο και ποδοπατούν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση.
Οι εργοδότες αξιοποιούν το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων για να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις, για να μειώσουν τις μέρες εργασίας και τις αποδοχές, για να καταργήσουν το 8ωρο και την πλήρη απασχόληση.
Οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο που αύξησαν τα υπερκέρδη τους την προηγούμενη περίοδο, αξιοποιούν την κρίση που δημιούργησαν καθώς και τα χρήματα του λαού, για να διατηρήσουν και να διευρύνουν τα προνόμιά τους.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες έχουμε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και της κυβερνητικής επίθεσης.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά θεωρούνται κόστος για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση ιδιωτικοποιούνται ή εμπορευματοποιούνται.
Συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ για να μη μείνει τίποτα στο Δημόσιο.
Η πολιτική αυτή πέρα από τις ΔΕΚΟ έχει επεκταθεί στο ΝΕΡΟ, την ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ.
Οι επιπτώσεις από αυτήν την πολιτική όπως φάνηκε πρόσφατα με την κρίση, τις καταστροφικές πυρκαγιές και τη νέα γρίπη έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε και πάλι στο στόχαστρο. Η μονιμότητα για όσους ακόμη υπάρχει χρησιμοποιείται για να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά μας και βασικά μας δικαιώματα.
Τα προηγούμενα χρόνια μας έδιναν «αυξήσεις» πιο κάτω από τον πληθωρισμό και υποβάθμιζαν το εισόδημά μας.
Το 2009 κατάργησαν και αυτά τα ψίχουλα των «αυξήσεων» και πάγωσαν τις αποδοχές μας. Το 2010 μας προετοιμάζουν για ακόμη χειρότερες πολιτικες.
Η Κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την εφαρμογή νέου μισθολογίου για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να περιορίσει τις αδικαιολόγητες μισθολογικές διακρίσεις μεταξύ των υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και υπουργείων προετοιμάζει «νέο μισθολόγιο» με μικρότερες όμως αποδοχές ακόμη και από αυτές που σήμερα δίνονται για όσους προσληφθούν από το 2010.
Διατηρεί έτσι και εντείνει την καθήλωση μισθών και συντάξεων των αδικιών και διακρίσεων και οδηγεί σε υποβάθμιση τους νέους με δραματικές επιπτώσεις στις ίδιες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους πολίτες.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του σ.κ. το μισθολόγιο προωθείται όχι για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων αλλά για τον περιορισμό των δαπανών.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν και βρίσκονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και η περίθαλψη.
Αρνήθηκαν και αρνούνται να επιχορηγήσουν το Τ.Π.Δ.Υ. για την καταβολή του εφάπαξ και το οδήγησαν στο δανεισμό και τη διάλυση.
Αρνούνται την αναγκαία επιχορήγηση του ΟΠΑΔ με αποτέλεσμα τις συχνές καταγγελίες των συμβάσεων γιατρών και φαρμακοποιών.
Με πρόσχημα την προσχεδιασμένη απόφαση του ΔΕΚ με την οποία η ασφάλισή μας επιχειρείται να μετατραπεί από κοινωνική σε επαγγελματική προετοιμάζουν νέα επίθεση σε βάρος μας.
Οι εργασιακές μας σχέσεις ελαστικοποιούνται με σοβαρές επιπτώσεις στο σύνολο των δικαιωμάτων μας αλλά και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η μονιμότητα περιορίζεται και αντί για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων ανα¬γκών προσλαμβάνονται και μάλιστα τις περισσότερες φορές ρουσφετολογικά ωρομίσθιοι, έκτακτοι, ορισμέ¬νου έργου κ.λ.π.
Η πολιτική της ψηφοθηρίας και της ομηρίας χρόνια γνώρισμα του Ελληνικού κράτους σε όλο της το μεγαλείο.
Στα πλαίσια αυτά αντί για μονιμοποίηση των αορίστου χρόνου θεσμοθετείται η εξέλιξή τους.
Η πολιτική αυτή εκτός των άλλων έχει δραματικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Κυβέρνηση με βάση και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των Διεθνών Οργανισμών και με αφορμή τα ελλείμματα και την αύξηση του χρέους για τα οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη προετοιμάζεται για νέα επιδρομή σε κατακτήσεις και δικαιώματα.
Νέα λιτότητα, νέα φορολογικά βάρη, νέος περιορισμός ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να αποκρούσουμε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Διεκδικούμε

* Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα επιχειρηματικά και τραπεζικά κέρδη, η περιουσία της Εκκλησίας καθώς και οι δραστηριότητες από εξωχώριες εταιρείες (off shore).

* Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

* Νέο μισθολόγιο για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με κατώτερο Β.Μ. 1350 ευρώ.

* Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση Όχι στην ελαστικοποίηση.

* Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.

* Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών γυναικών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

* Αύξηση των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές. Για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, τραπεζίτες, κυβερνήσεις, επιχειρηματίες.

Όλοι στη Θεσσαλονίκη

Όλοι μαζί στους νέους αγώνες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου