Βρετανία: χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στους δρόμους

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην Βρετανία, στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που διοργανώνεται ως διαμαρτυρία στο πρόγραμμα λιτότητας και στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στις «άδικες» παρούσες ρυθμίσεις που δεν λαμβάνουν όπως υποστηρίζει υπόψη την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής και θέλει να αυξηθεί σταδιακά το όριο συνταξιοδότησης στα 68 έτη.
Ωστόσο τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι πέφτουν θύματα «ληστείας» καθώς όπως λένε, θα πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να πληρώνουν περισσότερα.

Τα συνδικάτα υπολογίζουν ότι περίπου 400.000 άτομα- μεταξύ των οποίων νοσοκομειακοί και αστυνομικοί- θα συμμετέχουν στην σημερινή απεργία, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι ο μισός.
Έθνος online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου