Και νέα μέτρα, παρά την ύφεση, «θέλουν» οι Βρυξέλλες


Την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 7,6 δισ. ευρώ για το 2013, διαπιστώνει για την Ελλάδα η Κομισιόν, επειδή διαπιστώνει ότι τα μέτρα του Μνημονίου ΙΙ δεν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν την μείωση του ελλείμματος.
Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα μεν μέτρα που ελήφθησαν για το 2012 επαρκούν, θα απαιτηθούν όμως και άλλα για τα επόμενα χρόνια, ανεβάζοντας τον «λογαριασμό» της 2013-2014 πάνω και από τα 21 δισ ευρώ! 
Συγκεκριμένα, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η κυβέρνηση πρέπει να εξειδκεύσει μέτρα 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, τα οποία προβλέπονται στο μνημόνιο και αφορούν σε περικοπές δαπανών, κάτι που σημαίνει νέο ψαλίδισμα στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων, ειδικά για το 2013 η Κομισιόν συστήνει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ύψους 7,6 δισ. ευρώ, για να διασφαλιστούν μελλοντικά πλεονάσματα.

Στην έκθεση υπενθυμίζεται και ότι η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει και νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταργήσει καταργήσει φοροαπαλλαγές και θα διασφαλίζει πως θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 2,4 δισ. ευρώ.

Και όλα αυτά ενώ, όπως επισημαίνεται και στην έκεθση, η ύφεση θα «κτυπά κόκκινο» φέτος,  στο 4,7% ενώ για του χρόνου η Κομισιόν προβλέπει... μηδενική ανάπτυξη!

Επιπλέον οι αναλυτές της ΕΕ εκτιμούν πως θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριώνκαθώς οι αμοιβές των εργαζομένων θα μειωθούν φέτος κατά 8% και κατά 1,3% το 2013. Η ανεργία θα αυξηθεί από το 17,7% πέρυσι στο 19,7% το 2012, και θα παραμείνει στο 19,6% και το 2013.
Το πρώτο θέμα online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου