ΑΔΕΔΥ: Ζητά πίσω 13ο και 14ο

Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση η ΑΔΕΔΥ για να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ενιαίο μισθολόγιο, δήλωσε το προεδρείο της σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Οι απώλειες του συνολικού εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, όπως ισχυρίζοται οι συνδικαλιστές, αγγίζουν πια το 25% και παρά τη συντήρηση σεναρίων περί «παχυλών μισθών», το μηνιαίο εισόδημα του 80% των μισθωτών του Δημοσίου δεν ξεπερνά τα 1.000 - 1.500 ευρώ
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η καθιέρωση ενός νέου ενιαίου και δίκαιου μισθολογίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, αποτελεί πάγιο αίτημα, ωστόσο η συγκυρία και οι πολιτικές του Μνημονίου δεν αφήνουν περιθώρια για την υλοποίηση ενός μισθολογίου που θα αναβαθμίζει μισθούς και συντάξεις και θα αποκαθιστά αδικίες.
Στο μεταξύ, πρότι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση ότι δεν θα υπάρξει διαχωρισμός παλαιών και νέων υπαλλήλων, διατήρησαν επιφυλάξεις για την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους.
Αύξηση ωρών εργσίας
Αντίθετη στην αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο εμφανίστηκε η ΑΔΕΔΥ, μιλώντας για αναχρονιστικά μέτρα που στοχεύουν στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελούν «προπομπό» περαιτέρω αύξησης των ωρών εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.
«Η απώτερη σκοπιμότητα του μέτρου ομολογείται από το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο παραδέχθηκε ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα έχει ως  αποτέλεσμα "οικονομία στις προσλήψεις", με την κυβέρνηση να αποφύγει την πρόσληψη 45.000 νέων υπαλλήλων» αναφέρει το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Για τα επικουρικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων είπαν πως οδηγούνται σε αδιέξοδο, που οφείλεται σε κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, το Μ.Τ.Π.Υ 240 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ. 
Ήδη είπαν, 40.000 συνταξιούχοι στερούνται των μερισμάτων που δικαιούνται και άλλοι 200.000 την καταβολή μέρους αυτών, όπως για παράδειγμα το μέρισμα των Χριστουγέννων του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων, συμπλήρωσαν.
Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προτείνουν Μέρκελ και Σαρκοζί, ζήτησε επίσης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου η ΑΔΕΔΥ.
«Η πρόταση αυτή επιβάλλει ένα μοντέλο αναπαραγωγής της οικονομικής κυριαρχίας των "πλεονασματικών" χωρών της Ευρώπης σε βάρος των "ελλειμματικών" και δεν επιτυγχάνει να ρυθμίσει την αναδιάρθρωση του χρέους με τρόπο δίκαιο και προς όφελος των λαών» ισχυρίστηκε το προεδρείο της.
ethnos online
    


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου