Όλο και λιγότερα τα δάνεια

Σε αρνητικό πρόσημο «γύρισε» τον Δεκέμβριο του 2010 ο ρυθμός αύξησης των δανείων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), από το 0,4% του Νοεμβρίου και το 4,1% του Δεκεμβρίου του 2009, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης τον Δεκέμβριο του 2010 έφτασε στο -0,2%
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το 2010 αποπληρώθηκαν περισσότερα δάνεια προς τις τράπεζες από όσα δόθηκαν.
Η δανειοδότηση των επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο έφτασε τα 488 εκατ. ευρώ από  1.182 εκατ.  πέρυσι και ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης υποχώρησε στο 1,0% από 5,1% ένα χρόνο νωρίτερα.
Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των ατομικών επιχειρήσεων, η καθαρή ροή δανείων ήταν 69 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα και ο ρυθμός μεταβολής τους ανήλθε στο -0,8%.
Τέλος, τα δάνεια προς ιδιώτες είχαν αρνητική ροή κατά 257 εκατ. ευρώ από θετική καθαρή ροή 705 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2009.  Ο ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο -1,4%.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου