Ζητείται Προκρούστης για ΔΕΚΟ, Ταμεία, Νοσοκομεία

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Σάρωμα των εργασιακών σχέσεων σε ΔΕΚΟ, δήμους και περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες μονάδες υγείας ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό δαπάνης 1,1 εκατ. ευρώ περί υποστήριξής της σε εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά και ελεγκτικά θέματα.
Επικαλούμενη τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο έναντι Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΕΚΤ και ΔΝΤ, προαναγγέλλεται ουσιαστικά εκ των βάθρων σχεδιασμός του δημόσιου τομέα. Υιοθετώντας τον πλήρη έλεγχο των φορέων στοχεύουν στην άμεση μείωση των δαπανών και μεταξύ αυτών ετοιμάζουν αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις εν όψει και των ιδιωτικοποιήσεων, καταργήσεων ή συγχωνεύσεων που προωθεί η κυβέρνηση.
Το έργο-μελέτη που θα αναλάβει ο ανάδοχος περιλαμβάνει:
*Εργασιακές σχέσεις «εν όψει των σχετικών αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».
*Επισήμανση διαδρόμων ελέγχου, εντοπισμό διαδικασιών υψηλού κόστους και εσωτερικών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, καθώς και εκτίμηση εσωτερικού περιβάλλοντος κατά φορέα.
*Προτάσεις για τα μέτρα βελτίωσης που πρέπει να ληφθούν σχετικά με τη λειτουργία και την οικονομική θέση των εποπτευόμενων φορέων γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, ΟΚΑ, Πρόνοιας και δημόσιες μονάδες Υγείας).
*Μέτρα άμεσης μείωσης των δαπανών των φορέων γενικής κυβέρνησης και σταδιακή εγκαθίδρυση αποτελεσματικών μηχανισμών παρακολούθησης των σχετικών διαδρομών ελέγχου καθώς και άσκηση λυσιτελούς εποπτείας στους φορείς - μεταξύ των οποίων και τα υπουργεία.
*Διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την αποτελεσματική εφαρμογή συστημάτων δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε συνδυασμό με την ιεράρχηση των σχετικών προβλημάτων και της ανάλογης στοχοθέτησης, καθώς και οικονομικού προγραμματισμού και εφαρμογής συστήματος λογιστικής και μακροοικονομικής παρακολούθησης. Στόχος είναι η βέλτιστη δημοσιονομική οργάνωση, η λειτουργία και η διοίκηση των ΔΕΚΟ.
*Καταγραφή των οικονομικών των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, εγγυήσεων, δανείων και μετοχολογίου δημόσιων επιχειρήσεων.
*Τα επιχειρησιακά σχέδια που οφείλουν να εκπονήσουν οι φορείς.
*Σύνοψη προϋπολογισμών φορέων, παρακολούθηση, επεξεργασία και ανάλυση ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, τήρηση κλαδικού λογιστικού σχεδίου.
Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση για το έργο λήγει την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου. 

enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου