Δεν μειώνονται περαιτέρω οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Παραμένει σε ισχύ ο κανόνας «ένα προς πέντε»
Δεν θα τροποποιηθεί επί τα χείρω ο κανόνας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντησή του με το κλιμάκιο της τρόικας που επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι οι δανειστές μας δεν έθεσαν ποτέ θέμα αλλαγής του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε δημόσιους υπαλλήλους που αποχωρούν προσλαμβάνεται ένας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που ο υπουργός διέψευσε, η τρόικα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει μία πρόσληψη για κάθε επτά αποχωρήσεις.
Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. Εκτίμησε ότι το μισθολογικό κόστος θα περιοριστεί σημαντικά από την εφαρμογή του "ένα προς πέντε".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, πέρυσι αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι και στη θέση τους θα προσληφθούν περίπου 10.500. Σε αυτούς προσμετρούνται και οι 2.800 υπαλληλοι του ΟΣΕ που θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες. Διευκρίνισε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα προσληφθούν είναι και οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης - Αυτοδιοίκησης.
Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει περιοριστεί κατά 200.000.
Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στο υπουργείο, ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι δεν προέκυψαν διαφωνίες παρατηρήσεις ή ενστάσεις στις πολιτικές που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ενημερώθηκαν για την πορεία υλόποίησης του "Καλλικράτη" και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Για το τελευταίο, σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό και δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα να  μπει σε εφαρμογή η βάση δεδομένων για την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου