Ε.Κ.Θ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για φορολογικό νομοσχέδιο & φοροδιαφυγή


Την υπαναχώρηση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στο τελικό κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου για τα μέτρα καταστολής της φοροδιαφυγής δεν αναφέρεται η αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα μη απόδοσης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ παρακρατούμενων φόρων.
Αφαιρέθηκε επίσης η διάταξη που προέβλεπε ποινές φυλάκισης για όσους δεν πλήρωναν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2010, διαβεβαίωνε και δεσμεύονταν ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο θα χτυπούσε τη φοροδιαφυγή στη ρίζα της ως αδίκημα και προχώρησε στην κατεύθυνση αυτή, ακολουθεί σήμερα μια άλλη πολιτική ευνοώντας αυτούς που σε μόνιμη βάση ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και φορτώνει τις ζημιές στους εργαζόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ευνοεί εκείνους που για χρόνια φοροδιαφεύγουν ανεβάζοντας το ποσοστό της φοροδιαφυγής στη χώρα μας στο 30%, όταν στις υπόλοιπες χώρες το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5% και, δημιουργούν το έλλειμμα το οποίο καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι με συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων.
Αν όλοι αυτοί πλήρωναν αναλογικά τους φόρους που τους αναλογούσαν η χώρα δεν θα βρίσκονταν στη σημερινή κατάσταση.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ καλεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να προχωρήσει σ΄ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση του αφορολόγητου, τιμαριθμική αναπροσαρμογή φορολογικής κλίμακας και κλιμακίων, αντιστροφή της σχέσης άμεσων-έμμεσων φόρων και ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου