Αύξηση ωραρίου στο δημόσιο και απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών εξετάζει η κυβέρνηση


Την διεύρυνση του ωραρίου στο δημόσιο κατά 2,5 ώρες και την απογευματινή λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κατά την συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Το υπουργείο προτείνει συγκεκριμένα την αύξηση του χρόνου εργασίας στο δημόσιο από 37,5 ώρες σε 40 και την λειτουργία από τον Οκτώβριο ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα χωρίς διακεκομμένο ωράριο. 
Αναφορικά με αυτές τις δύο προτάσεις ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμβάλλουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση θα άρει τις μισθολογικές αδικίες, η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Τέλος, από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου, το απογευματινό ωράριο και το νέο ενιαίο μισθολόγιο, σημειώνοντας όμως ότι αναγνωρίζει τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.

το ποντίκι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου