Συνδικαλιστικά ξεσπάσματα για τον 3ο γύρο περικοπής μισθών

Καμία διάθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα, λέει η ΓΣΕΕ, με αφορμή την αναθέρμανση της συζήτησης για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και τις προτάσεις της κυβέρνησης, της τρόικας και της Μέρκελ για «κούρεμα» των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.
Για «κόλπα και εφευρήματα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, σημειώνοντας ότι «οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων».
Μάλιστα σημειώνει ότι «τα ελλείμματα τα παράγει το κράτος. Για τα ελλείμματα ευθύνονται οι μονίμως φοροκλέποντες και φοροδιαφεύγοντες. Οι σκληρά εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας και γι' αυτό έχουν δικαιολογημένες απαιτήσεις».
Σε κάθε περίπτωση η επαναφορά του θέματος των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα, για τρίτη φορά μέσα σε 9 μήνες, μετά την απόπειρα περικοπής των Δώρων τον περασμένο Μάιο και τη γενικευμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων χωρίς επέκταση των κλαδικών στους μη εκπροσωπούμενους στις διαπραγματεύσεις (φθινόπωρο του 2010), καταδεικνύει ότι οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν αποτέλεσμα, περιορίζοντας το εύρος των νεοφιλελεύθερων μέτρων αναφορικά με την κατάργηση κάθε κλαδικής πρόβλεψης για τους μισθούς.
Τώρα η τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών επανέρχονται με ένα τρίτο γύρο για τη συρρίκνωση, ουσιαστικά, των αμοιβών στο επίπεδο του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη (740 ευρώ μικτά το μήνα).
Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 23
Σε αυτό το περιβάλλον ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει νέα γενική απεργία για τις 23 Φεβρουαρίου.
«Εμείς σταθερά απαιτούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει και να υπερασπίσει το θεσμικό πλαίσιο που ομόφωνα έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για το συλλογικό δίκαιο, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο πρέπει να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
* «Στοχεύουν σε ένα κράτος "επιτελείο" στην υπηρεσία του κεφαλαίου, αποτελεσματικό για τα συμφέροντά του, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο "φτηνούς", χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές» σημειώνει το ΠΑΜΕ αναφορικά με τις εξαγγελίες Ραγκούση για την εργασία των δημοσίων υπαλλήλων.
«Η επίκληση των αναγκών του πολίτη γίνεται για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αφού ήδη η κυβέρνηση με τις περικοπές δαπανών λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και το πάγωμα των προσλήψεων έχει οδηγήσει και οδηγεί σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες» αναφέρει σχετικά η Αυτόνομη Παρέμβαση. *
enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου