Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. σχετικά με τους 247 μετανάστες, οι οποίοι διανύουν τη 18η ημέρα απεργίας πείνας, παρενέβησαν στην Κυβέρνηση, καταδεικνύοντας την οριακή κατάσταση των απεργών και ζήτησαν:
Να δοθεί λύση  στο πρόβλημα των μεταναστών   με βάση   την πραγματική κατάστασή τους, δηλαδή το γεγονός ότι επί χρόνια παραμένουν και εργάζονται στη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρόνια πρακτική της εκμετάλλευσης των μεταναστών είχε ως αποτέλεσμα την εκ μέρους τους αδυναμία συγκέντρωσης των απαραίτητων για τη νομιμοποίησή τους ενσήμων.
Πέραν όμως των παραπάνω επισημαίνεται ότι η εξάντληση της  ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας αφήνει ακόμα και σήμερα, περιθώρια ικανοποίησης του βασικού τους αιτήματος για νομιμοποίηση.
Ωστόσο, το γενικότερο μεταναστατευτικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο, για την αναγνώριση και διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μεταναστών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου