ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Θ για Απεργία 11 Μάη 2011


Να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 11 Μάη 2011, και, στην Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 10.30 π.μ μπροστά στο Ε.Κ.Θ, καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

     «Οι κυβερνητικές αποφάσεις, οι απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών και οι νεοφιλελεύθερες συνταγές των Ευρωπαίων ηγετών, οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία βαθύτερα στην κρίση, στην ύφεση, στα αδιέξοδα και την ανεργία.
     Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους διεκδικώντας αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου. Απεργούμε και διεκδικούμε:
• Άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας
• Αναπτυξιακά επενδυτικά μέτρα για τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα είσπραξης φόρων, ΦΠΑ και ασφαλιστικών οφειλών με αυστηρές ποινές και τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ περιουσιών για την άμεση εξόφληση των καταχρασθέντων ποσών. Πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής
• Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
     Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις προσπάθειες της κατάργησης των Σ.Σ.Ε και των εργατικών δικαιωμάτων. Καμιά μείωση μισθών και ημερομισθίων, καμιά περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
     Κυβέρνηση και Τρόικα έβαλαν στο στόχαστρο και εκποιούν τις στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας δημόσιες επιχειρήσεις.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να σταματήσει να υποχωρεί στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών.
     Η χώρα χρειάζεται άμεσα ΣΧΕΔΙΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αντιμετώπισης της κρίσης με μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύουν την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή.
     Την Τετάρτη, 9 Μάη 2011, όλοι μαζί πρέπει να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Να πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες και οι ένοχοι που δημιούργησαν την κρίση και σήμερα κερδίζουν ξανά από αυτήν.
      ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 10.30 π.μ μπροστά στο Ε.Κ.Θ.
Αποδέσμευση ΤΩΡΑ από τα δεσμά του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών.» αναφέρεται στο κάλεσμα της διοίκησης του Ε.Κ.Θ προς τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης»




                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου