Στόχος, 45.000 απολύσεις μέσω μετατάξεων στο Δημόσιο (!)


Απολύσεις θα φέρει το νέο σύστημα μετατάξεων μέσω αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ για χιλιάδες υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το παράθυρο των απολύσεων άνοιξε χθες για πρώτη φορά ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι υπέρ ούτε των τυφλών μετατάξεων ούτε των τυφλών απολύσεων, γι' αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης και το μόνο όργανο που μπορεί να αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης ώστε να υπάρχουν εχέγγυα αντικειμενικότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας είναι το ΑΣΕΠ.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας για δημοσίους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου δήλωσε ορθά κοφτά ότι: «Κάποιοι θα κοπούν αν δεν αξίζουν πράγματι να δουλεύουν στον δημόσιο τομέα, δεν θα πρέπει να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο».
Στο μικροσκόπιο
Ηδη φορείς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βρίσκονται από πέρυσι στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης προκειμένου να συγχωνευτούν με άλλους ή και να καταργηθούν τελείως στο πλαίσιο της προσπάθειας για μικρότερο και ευέλικτο Δημόσιο, όμως μέχρι τώρα είχε καταστεί σαφές σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν θα είχε καμία επίπτωση για τους εργαζομένους που θα έπαιρναν μετάταξη για άλλο φορέα.
enet


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου