''Οι Μάνοι του ΠΑΣΟΚ''


Βγήκανε παγανιά στα ΜΜΕ οι τσεκουράτοι 'Μάνοι του ΠΑΣΟΚ' και  λένε ''αλήθειες'' με πρόγραμμα και σχέδιο. Μονάχα που τις αλήθειες τις λένε μισές. Ας 'ολοκληρώσουμε' μερικές διότι άλλο πράγμα η αλήθεια και άλλο η εύκολη εκ του πονηρού περιγραφή:
Ζητείται περισσότερη παραγωγικότητα από τον Δημόσιο Τομέα και σωστή αξιοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων διά μετατάξεων ή ακόμη και απολύσεων (αν -λένε- είναι ανήμπορη η κυβέρνηση να τους αξιοποιήσει). Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως μέχρι πριν 1 χρόνο δε γνωρίζαμε ούτε πόσοι είναι οι Δ.Υ. της Ελλάδας ούτε πόσα χρήματα παίρνουν, ούτε σε ποιες υπηρεσίες δουλεύουν...

Ζητείται νέο φορολογικό νομοσχέδιο με δικαιότερη απονομή των βαρών και αφαίμαξη του κεφαλαίου.Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως το τελευταίο νομοσχέδιο είναι το δικαιότερο κοινωνικά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.
Ζητείται πάταξη της φοροδιαφυγής και περιγράφεται η αναποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό. Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως μέχρι πριν 1 χρόνο δεν περιγράφαμε καν το πρόβλημα αλλά στέλναμε τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους να σβήνουν τα πρόστιμα ημετέρων και να κάνουν τους αόματους σε ό,τι παράτυπο έβγαζε μάτι. Όσο για τις μίζες; Για όλους περίσσευε κάτι.
Ζητείται καταπολέμηση της γραφειοκρατίας & ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως η χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών, διά των οποίων το κράτος δύναται να φέρει ταχύτητα και διαφάνεια, ήταν μέχρι πριν 1 χρόνο καθόλα άγνωστη στις σημερινές Κασσάνδρες.
Ζητείται άμεσα πρωτογενές πλεόνασμα σε μία χώρα με έλλειμμα που πέρσι έφτασε το 15,6%Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως η Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας δανεικά ως κράτος και οδηγώντας τον πολίτη στην επισύναψη ατομικών δανείων για μια πρόσκαιρη ευζωία. Ήμασταν μια χώρα η οποία δανειζόταν για να καταναλώνει, χωρίς να πετύχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης άρα και να συντηρήσει τον χρόνο ευμάρειας της κοινωνίας. Αυτά τα δανεικά ξεπληρώνουμε.
Ζητείται καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας. Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά πακέτα που ''έπεσαν'' στην Ελλάδα δεν αξιοποιήθηκαν σωστά, σε πολλές των περιπτώσεων δεν υπήρχε καν οργανόγραμμα και χάθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα κρατούσαν την ανάπτυξη σε θετικό πρόσημο ή τουλάχιστον θα προσέφεραν τη δυνατότητα γρήγορης επανάκαμψης. Η δε ανεργία καταπολεμήθηκε με μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο (αυτό που ζητάμε τώρα να συρρικνωθεί) και συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το δημόσιο. Είχαμε μία εικονική ανάπτυξη και μία ανεργία σε χαμηλά πλασματικά επίπεδα, γνωρίζοντας πως κάποτε θα ''σκάσει'', αρκεί φυσικά να μην είναι στα χέρια μας.
Ζητείται σχέδιο άμεσων αποκρατικοποιήσεων. Η άλλη μισή αλήθεια είναι πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι Μετά Χριστόν προφήτες δεν προφήτεψαν σωστά και πέτυχαν ευρωπαϊκό ρεκόρ στις μη αποκρατικοποιήσεις. Στην πολιτική δε βλέπεις, ούτε περιγράφεις· Προβλέπεις και αναλαμβάνεις δράση. Την οποία δράση φυσικά δεν ανέλαβε κανείς και ο Χριστός ήδη γεννήθηκε, μεγάλωσε και πάει για σταύρωση.
Συνοψίζοντας, σαφώς και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Όπως επίσης υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη. Όπως επίσης έχουν γίνει τόσες αλλαγές-τομές-μεταρρυθμίσεις σε 1 χρόνο που ξεπερνούν αριθμητικά όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Τούτο τεχνηέντως λησμονούν οι 'Μάνοι του ΠΑΣΟΚ' όπως και τη δική τους προηγούμενη ατολμία. Επιλέγουν να δίνουν φοσφορίζον χρώμα στα λάθη, έστω και αν σε κάποιες των περιπτώσεων κείνα δεν ξεπερνούν τα φυσιολογικά στατιστικά όρια και να μπογιατίζουν ασπρόμαυρη κάθε θετική πρωτοβουλία.
Τώρα ζητούν τόλμη οι δειλοί. Βγαίνουν σκληροί και αδιαπραγμάτευτοι στο γυαλί ή το χαρτί και παριστάνουν τους σωτήρες. Με εύκολες περιγραφές και μισές αλήθειες. Ας γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως δεν υπάρχει πολιτικό έλλειμμα αλλά πλεονασμός αριβιστών. Και κάτι ακόμη:  Πέρα από την ορθότητα ή μη των θέσεων, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με τον Μάνο, που αποτελεί και την άλλη μισή αλήθεια: Ο Στέφανος τα έλεγε ΚΑΙ τότε!
Y.Γ.: Με μισαλήθειες φτάσαμε ως εδώ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου