Στο «τραπέζι» και απολύσεις στο Δημόσιο


Περαιτέρω περιορισμό στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και απόλυση του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου (45.000 εργαζόμενοι από τις 130.000) φέρεται να έχει εισηγηθεί η τρόικα για το ελληνικό δημόσιο. Αποκλείουν το ενδεχόμενο απολύσεων στο υπουργείο Εσωτερικών.
Πληροφορίες θέλουν την τρόικα να αμφιβάλλει κατά πόσο οι μετατάξεις και ο υφιστάμενος περιορισμός προσλήψεων είναι σε θέση να μειώσουν δραστικά το κόστος. Ανάλογες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή.
Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αποκλείουν το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, και δηλώνουν πως επιπλέον εξοικονομήσεις μπορούν να επιτευχθούν μέσω της περαιτέρω αύξησης στην αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων (από 1 προς 5 σε 1 προς 7), καθώς και με τη μείωση έως και κατά 50% στον αριθμό των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2011.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν τελικά εφαρμοστούν απολύσεις, αυτές θα αφορούν εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου πρωτίστως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και σε οργανισμούς υπό συγχώνευση ή κατάργηση. Πάντως, για την περίπτωση επιβεβαίωσης του σεναρίου, συνδικαλιστικά στελέχη εκτιμούν ότι αντίστοιχες αποφάσεις θα ακυρώνονταν στα δικαστήρια.

tvxs

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου