Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε…


από το "G700" (η γενιά των 700 ευρώ)
Κάποιο πλάνο πουλάκι σφυρίζει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο πως η μόνη λύση είναι να κάνουμε τη δική μας λαϊκή επανάσταση, να γίνουμε Αργεντινή ή Ισημερινός ή ακόμα και Αίγυπτος, Λιβύη ή Τυνησία. Το πουλάκι μιλάει ξεκάθαρα και φανατικά όταν έχει κοκκινόμαυρο ρούχο και πολύ πιο συγκαλυμμένα και μπερδεμένα όταν φορά κοστούμι και γραβάτα. Λέει, το πουλάκι πως πρέπει να αφήσουμε τα πραγματικά κοινωνικά κεκτημένα μιας τριακονταετίας, την ένταξη στο κλαμπ του ευρώ, τη συμμετοχή μας στην ομαλή οικονομία της Δύσης και το υλικό επίπεδο της ζωής μας και να επιτρέψουμε στα βαθιά ριζωμένα αυτοκαταστροφικά μας ένστικτα που επικράτησαν το 1897, το 1922 και το 1944 να ξαναβγούν στην επιφάνεια. Η Στάση Πληρωμών έχει γίνει η νέα Μεγάλη Ιδέα του έθνους…

Θα ήταν ευχής έργο να περιοριζόταν αυτή η τάση στα ανορθολογικά πολιτικά άκρα αριστερά και δεξιά αλλά, δυστυχώς, φορείς αυτών των αντιλήψεων βρίσκονται ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, αν κρίνουμε από τον τακτικισμό κάποιων υπουργών και λοιπών πολιτικών που προτιμούν να διατηρήσουν τη μελλοντική τους πελατεία στην τριτοκοσμική επόμενη κατάσταση παρά να κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποφύγει η χώρα.

Βουλευτές όλων των χώρων και παράγοντες των παραγωγικών τάξεων, της επιστημονικής κοινότητας και του πολιτισμού συντάσσονται με τον αυτοκαταστροφικό ανορθολογισμό που προτιμά παρά να χαθούν τα άδικα προνόμια που συσσώρευσαν μερικοί στη διάρκεια της πρόσφατης ιστορίας μας, να καταστραφεί ακόμα και ό,τι υγιές και ελπιδοφόρο οι προηγούμενες γενιές κατάφεραν να θεμελιώσουν.


Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την πτώχευση πριμοδοτούν είτε ρητορικά, είτε – ακόμα χειρότερα – πρακτικά οι ίδιοι παράγοντες που επέτρεψαν την οικονομική υποβάθμιση της χώρας ευνοώντας «φιλεργατικά» την αποβιομηχάνιση των 80s και αποσαθρώνοντας «προστατευτικά» την παραγωγή στα 90s. Και βέβαια, όσοι στα 00s αντί της αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας προτίμησαν την «ήπια προσαρμογή» με δάνεια από το μέλλον... Όλοι αυτοί που με τους «αγώνες» τους και τις πολιτικές τους μετέτρεψαν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες σε αντιπαραγωγικούς είλωτες, βιάζονται να μας στείλουν στην «ηρωική» χρεοκωπία για να ξεπλύνουν τις μεταπολιτευτικές τους αμαρτίες. Αν είναι να χαθεί το παχυλό επίδομα, το βόλεμα, η επιδότηση ή οι ψήφοι, καλύτερα να πάμε όλοι στον πάτο! Έτσι δεν είναι κύριοι και κυρίες υπουργοί, βουλευτές, εργατοπατέρες, πρυτάνεις, καλλιτέχνες, καναλάρχες και απλοί συμπολίτες;

Αλλά, σόρι κιόλας! Θυμόμαστε ποιοι είστε και τι λέγατε τις εποχές της επανίδρυσης, του εκσυγχρονισμού και των λεφτών που υπήρχαν. Θυμόμαστε να υποστηρίζετε όλα μα όλα τα αιτήματα των εκλογικών σας πελατών και τα προνόμιά σας εις βάρος όλων των άλλων μελών της κοινωνίας, όλων αυτών που σήμερα χάνουν δουλειές, μέλλον, προσωπικές επενδύσεις και την αξιοπρέπειά τους για να μη στερηθείτε εσείς, τα κομματικά σας βλαστάρια κι οι στρατοί των βολεμένων σας συμμάχων την υπεραξία που κλέβετε από την κοινωνία! Κρύψατε καλά τις αδικίες που χτίζατε χρόνο με το χρόνο κάτω από το πέπλο του πληθωρισμού στα 80s, των υποτιμήσεων στα 90s και των δανεικών στα 00s.

Όμως, δυστυχώς για σας, the game is over και παρά να το χάσει ολόκληρη η χώρα, καλύτερα να το χάσετε εσείς, η θλιβερή μειοψηφία που μας ξεγέλασε και συνεχίζει να μας ξεγελά με κολακείες και ψευτιές. Εμείς που προσπαθούμε ακόμα να δουλέψουμε με λιγότερες δουλειές, να παράγουμε με λιγότερους πόρους και να αντισταθούμε στη βία και τις ακρότητες που γεννά η οικονομική και κοινωνική κρίση σας βλέπουμε. Εμείς παλεύουμε καθημερινά για να μείνει η Ελλάδα με το κεφάλι έξω από το νερό και στοιχηματίζουμε τις ζωές μας στην αποφυγή της χρεωκοπίας την ίδια ώρα που εσείς, φορώντας τις παρωπίδες του αμοραλισμού σας ελπίζετε στη γρήγορη βύθιση όλων μας. Όταν εσείς παραλύετε την κοινωνία με την πολιτική σας ανεπάρκεια, με τη διαμαρτυρία σας και στερώντας μας τα δημόσια αγαθά που οφείλετε να μας παρέχετε, εμείς δουλεύουμε διπλά για να καλύψουμε το κενό που η αναλγησία σας αφήνει. Επεξεργαζόμαστε λύσεις που θα προσπεράσουν τη μονοδιάστατη άρνησή σας και το φτηνό σας λαϊκισμό.

Μην αφήνετε τα γκάλοπ να σας ξεγελάνε. Δε σας υποστηρίζει κανείς. Σας βλέπουμε όλοι και αν δεν αποφασίσετε να βάλετε κι εσείς ένα χεράκι η πτώχευση θα είναι μόνο δική σας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου