ZHTEITAI ΕΛΠΙΣ..

"Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη και δραματική κατάσταση. Βρίσκεται πλέον στο όριο.Κανείς μας δεν μπορεί να αμφισβητήσει  ή να ερμηνεύσει ποικιλότροπα το αυτονόητο.Η συνταγή του "μνημονίου"  δεν απέδωσε τα αναμενόμενα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους εταίρους μας. Οι λόγοι μπορούν να εκτιμηθούν είτε αντικειμενικά είτε υποκειμενικά ανάλογα πάντα από την οπτική γωνία  κάτω από την οποία τους "διαβάζει" κανείς, αποφεύγοντας ωστόσο τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε συλλογισμούς εκτός πραγματικότητας.   
     Το σκηνικό είναι ολοκληρωμένο και νομίζω πλήρως φωτισμένο: Πιέσεις των ευρωπαϊκών  εταίρων για σκληρή λιτότητα με  άμεσες και καταλυτικές συνέπειες στο επίπεδο της ζωής μας.Σκληρές διαπραγματεύσεις και παζάρια για την υπόσταση του εθνικού μας πλούτου."
     Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι οι πολίτες αγωνιούμε, αναζητούμε  απαντήσεις,διέξοδο , προκειμένου να διατηρήσουμε στο σύνολο τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και ανώδυνα τις αλλαγές που φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι δρομολογημένες εδώ και καιρό και θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή μας.
    Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν?
    Τι σχεδιασμοί και προοπτικές υπάρχουν για αυτή τη χώρα?
    Θα έχει κάποιος το σθένος να βγει μπροστά στην κοινωνία και να πει όλη την αλήθεια?
Φτάσαμε στο σημείο Ο..Οι ωραιοποιήσεις και τα επικοινωνιακά φτιασιδώματα δεν πρέπει να έχουν λόγο ύπαρξης.Τα νούμερα (όπως τα θέλουν) δεν βγαίνουν.Η Ευρώπη των τραπεζών ισχυρίζεται πως μέσω της σκληρής λιτότητας η χώρα μας θα ανακάμψει.
 Είναι όμως αυτό  εφικτό?
Σκοπός τους είναι να καταργηθεί κάθε μορφή κράτους, να κονιορτοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις και να εκπέσουν τα κοινωνικά δικαιώματα
   Η  "συνταγή" που θα υιοθετηθεί τις συνέπειες θα έχει στη δομή της κοινωνίας μας?
Πάνω σε αυτούς τους προβληματισμούς , ένα βασικό ερώτημα κυριαρχεί :
Έχουν την πρόθεση να εκφραστούν με ειλικρίνεια?
Και εμείς, τι κάνουμε εμείς? Τι μπορούμε να κάνουμε  τι έχουμε τη διάθεση να κάνουμε βλέποντας το όχημα να τρέχει με εκπληκτική ταχύτητα στον τοίχο, με σκοπό πάντοτε να διατηρήσουμε , να διαφυλάξουμε εντέλει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο .
Εδώ πρέπει να σταθούμε όλοι μας.
 Η αλληλεγγύη , η συμμετοχή, το ενδιαφέρον , η ασφαλής ενημέρωση  και προσπάθεια κατανόησης της κατάστασης μπορούν να μας κινητοποιήσουν δημιουργικά και πρωτίστως ειρηνικά στο να διαμορφώσουμε μια κοινή συνείδηση αντίδρασης ,αντίστασης σε αυτή την κατάσταση."

                                                                               Δέσποινα Στόλη
                                                                               Γραμματέας Σωματείου
                                                                               ΥΕΘΑ/ΓΕΣ/Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου