ΠΟΕ ΥΕΘΑ, οδηγίες προς Σωματεία


Αθήνα, 23/05/2011
Αρ.Πρωτ. : 2500
Προς : Όλα τα Σωματεία ΠΟΕ/ΥΕΘΑ

    Όπως, σας είναι γνωστό μετά το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, έχουμε ένα νέο σύγχρονο Καταστατικό.
Στόχος του νέου Καταστατικού είναι :
1)     Η δημιουργία δυνατών Πρωτοβάθμιων Σωματείων
2)     Να πάψουν να υπάρχουν Σωματεία-σφραγίδες, τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν με πλασματικό αριθμό μελών.

3)     Η ενδυνάμωση των εργασιακών Σωματείων με τη δυνατότητα που έχουν να συνενώνονται με  άλλα Σωματεία των Κλάδων των Ε.Δ. (ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ).
4)     Με τη θεσμοθέτηση της Επιτροπής πιστοποίησης-Νομιμοποίησης να εξαλειφθούν οι διπλοψηφίες, ώστε να υπάρχει καθαρότητα εκλογής των Συνέδρων.
  Με βάσει τα παραπάνω η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ στο πνεύμα του νέου Καταστατικού και των αποφάσεων του Συνεδρίου αποφάσισε τα παρακάτω:
1)     Κρίνει σκόπιμο, όπως τα Σωματεία-μέλη της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ θα πρέπει να προκηρύξουν αρχαιρεσίες, αφού γίνει η Τροποποίηση του νέου Καταστατικού, ώστε να ισχύσει για την εκλογή όλων των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία το ίδιο εκλογικό μέτρο.
2)     Αν κατά το μεταβατικό στάδιο της τροποποίησης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας κάποιο Σωματείο προχωρήσει σε αρχαιρεσίες λόγω λήξης της θητείας του Δ.Σ. συνιστάται να προκηρύξει χωριστά εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ., ώστε να μην υπάρξει έλλειψη διοίκησης και ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης και κατόπιν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων  στην ομοσπονδία μόλις τεθεί το νέο Καταστατικό σε ισχύ.
3)     Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2β του Ν.1264/1982 «…Οι εκλογές για διοικητικό συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή γίνονται ταυτόχρονα…» Ο νόμος δεν θέτει ανάλογο περιορισμό για ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών για αντιπροσώπους σε υπερκείμενες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες ενώσεις.                       Στην προκειμένη περίπτωση, για τη διασφάλιση της αντιπροσωπευτικότητας και τη γνήσια αποτύπωση της πραγματικότητας, προτείνεται να αναβληθεί η προκήρυξη εκλογών από τις οργανώσεις-μέλη, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας τροποποίησης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, ώστε να ισχύσει για την εκλογή όλων των αντιπροσώπων  το ίδιο εκλογικό μέτρο.
Θα πρέπει να  τονιστεί ότι σε περίπτωση Εκτάκτου Συνεδρίου αυτό     συγκροτείται από τους συνέδρους αντιπροσώπους των μελών της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, που νομιμοποιήθηκαν στο τελευταίο τακτικό Συνέδριου
    Επίσης, σας επισημαίνουμε, ότι βάσει του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας οι Οργανώσεις-Μέλη της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ υποχρεούνται :

       1. Μέχρι 31/03/2013, να    προσαρμόσουν τα Καταστατικά τους στις διατάξεις του νέου Καταστατικού     (εφόσον χρειάζεται) όπως αναφέρει το άρθρο 30.

       2. Μέχρι 30/09/2013  να έχουν ολοκληρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ.
        3. Να γνωρίζουν έγκαιρα στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ την ημερομηνία διεξαγωγής των Εκλογών για Δ.Σ. και για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ , και
            4. Μετά την διεξαγωγή των εκλογών να αποστείλουν σε διάστημα ενός (1) μηνός τα δικαιολογητικά που προβλέπει το νέο Καταστατικό (άρθρο 9)  δηλαδή :
 α. Θεωρημένο  φωτοαντίγραφο πρακτικού αρχαιρεσιών της    πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εκλέχτηκε από τον Δικαστικό αντιπρόσωπο.
                    β. Βεβαίωση δικαστικού αντιπροσώπου τακτικών και    αναπληρωματικών αντιπροσώπων.
           γ. Βεβαίωση του Δ.Σ. της  πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης για την νόμιμη εκπροσώπησή του.
           δ. Θεωρημένη κατάσταση ψηφισάντων από την εφορευτική επιτροπή και τον Δικαστικό αντιπρόσωπο.
            ε. Μητρώο Μελών
         Τέλος να δοθεί  ιδιαίτερη προσοχή στα άρθρα 4 και 9  του νέου υπό έγκριση Καταστατικού  τα οποία αποτελούν το βασικό άξονα της αλλαγής που ενέκρινε ομόφωνα το 10ο Συνέδριο.
Με εντολή της Εκτελεστικής Επιτροπής
   Ο                                                                               Ο
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ                                     ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΙΔΕΡΗΣ                     

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου