Φόρος 10%-15% σε καταθέσεις του εξωτερικού


Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει οι μεγαλοκαταθέτες που έσπευσαν να βγάλουν τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει την επιβολή φόρου από 10% ως 15% σε όσους έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και έχει ήδη ξεκινήσει τη συλλογή των σχετικών πληροφοριών από τις τράπεζες μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αναζητά στοιχεία για όσους έβγαλαν καταθέσεις άνω των 150.000 στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.
Από τις αρχές του έτους έως σήμερα εκτιμάται πως έχουν σημειωθεί εκροές καταθέσεων από την Ελλάδα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του 2010 το αντίστοιχο ποσό αγγίζει τα 47 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη εντοπίσει 72.000 καταθέτες σε 42 χώρες του εξωτερικού.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου