Από σμήναρχος...αντιπτέραρχος με μια απόφαση


Κι όμως οι επαναφορές αποστράτων συνεχίζονται! Είτε με τη μέθοδο της δικαίωσης από διοικητικά δικαστήρια ,είτε με τη διαγραφή των “δυσμενών” στοιχείων από τους φακέλους αξιωματικών που έχουν αποστρατευθεί εδώ και χρόνια. Δεν το λέμε τυχαία . Στις 20 Ιουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις που αφορούν σε τρεις απόστρατους αξιωματικούς.
Ο ένας από σμήναρχος που ήταν το 2006, έγινε …αντιπτέραρχος! Ανάλογη ήταν η επανάκριση και για τους άλλους.
Δεν έχουν καμία σημασία τα ονόματα. Σημασία έχει ότι αυτή τη λογική και νοοτροπία κάποιος πρέπει να την σταματησει εδώ και τώρα. Καλή η δικαιολογία των αποφάσεων της Δικαιοσύνης,αλλά εκτός του ότι δεν καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις κάτω απ΄ αυτό το μανδύα,δεν πρέπει να ξεχνάμε,ούτε να παραβλέπουμε ότι αυτές οι επαναφορές κοστίζουν χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν μας περισσεύουν.
Επειδή όμως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις θα πρέπει να τονίσουμε ότι το κακό ξεκινά από τις κρίσεις των αξιωματικών. Όταν αποστρατεύονται αξιωματικοί με γελοίες δικαιολογίες και αιτίες κομματικές  -και υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις- δίνονται δικαιώματα για προσφυγές στη Δικαιοσύνη που δεν μπορεί να μην δικαιώσει αξιωματικούς οι οποίοι αποστρατεύθηκαν επειδή σε κάποιον ανώτερο δεν άρεσαν …τα μούτρα τους! Ακόμη και φέτος έγιναν τέτοιες κρίσεις.
Όπως και να ‘χει αυτή η βιομηχανία επαναφοράς αποστράτων πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7206 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου