Δεν συναινούν ούτε στη διακομματική για τη βία


Απέρριψαν ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, ζητώντας να έρθει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή. Το αίτημα έγινε δεκτό και το ζήτημα της πολιτικής βίας θα συζητηθεί τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Το θέμα της Διακομματικής Επιτροπής τέθηκε στη Διάσκεψη των προέδρων από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος ενημέρωσε για την επιστολή του πρωθυπουργού με την σχετική πρόταση. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους τονίζοντας ότι το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί και στην Επιτροπή Θεσμών, ενώ την ίδια ώρα και η ΝΔ, με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, απέρριπτε τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής.
Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση «να διευκρινίσει προς τα πού σκέπτεται να κατευθύνει αυτή την πολιτική πρωτοβουλία», προσθέτοντας: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ή ποινικές κυρώσεις πέραν των όσων προβλέπει το Δίκαιο της χώρας μας».
Επιχειρηματολογώντας ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν για όποιο θέμα προκύπτει η κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών επιτροπών. Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα για θέματα που είναι κατ΄ εξοχήν στην αρμοδιότητά της».
Παράλληλα, το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να εντείνει τον αυταρχισμό με πρόσχημα τις αποδοκιμασίες σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ενώ είναι θύτης, επιδιώκει να εμφανισθεί ως θύμα. Παράγοντας ανασφάλειας για το λαό δεν είναι οι οργανωμένοι λαϊκοί αγώνες, αλλά η κλιμάκωση των αντιλαϊκών ανατροπών που συμβαδίζουν με αντιδραστικούς νόμους, με την ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας που κλιμακώνεται πριν από όλα στα εργοστάσια, σε χώρους δουλειάς και γενικότερα».
Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Πετσάλνικο για τη θέση των δύο κομμάτων της Αριστεράς δήλωσε ότι συναινεί και δεν έχει καμία αντίρρηση το θέμα να συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών.
Σύγχυση με τις δηλώσεις συμβούλου του Σαμαρά

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που ανέκυψε από τις δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου του κόμματος Χρύσανθου Λαζαρίδη για το θέμα της πολιτικής βίας, κάνοντας λόγο για «προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεών που είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν στην μικροκομματική εκμετάλλευση που μόνο κακό κάνουν στην ανάγκη για ομόθυμη αντιμετώπιση των φαινομένων βίας».
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε σχολιάσει σχετικά με την αποδιδόμενη στον κ. Λαζαρίδη δήλωση: «Ελπίζω να μην είναι αυτή η επίσημη θέση της ΝΔ, καθώς κανένα άλλο στέλεχος της δεν την έχει εκφράσει».
Ο κ. Λαζαρίδης φέρεται να έχει πει, για τα γεγονότα πολιτικής βίας, ότι «δεν ξέρουν κάποιοι τι τους περιμένει αν συνεχίσουν έτσι».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου